ZETApress

hírportál

Elhajtották a kollégát

Ők igazi kollégákTisztelt Utasunk! Előző levelét is megkaptuk, de a Sajtóosztály illetékességi szempontból ezeket a magánjellegű kérdéseket mindig továbbítja az erre a célra létrehozott MÁVDIREKT Ügyfélszolgálatunkhoz.

Jelen levelét szintén továbbítjuk, és egyben türelmét kérjük. Az ügyfélszolgálat előírások szerinti válaszadási határideje 30 nap ? írta a MÁV Zrt. Sajtóosztálya csütörtökön, amikor olvasónk megismételte kéthéttel korábbi kérését.

Még aznap megérkezett a válasz: Tisztelt Utasunk! Az Ön által küldött panasz alapján megállapítottuk, hogy az EC 961-es számú Liszt Ferenc nemzetközi vonat az érintett a felvetett kérdésekben. A megjelölt vonat november 9-én 13:20-kor indult volna Győrből, de sajnos 38 perces késsel lépett be Magyarországra, amely miatt Győrből a Keleti pályaudvarra 36 perces késéssel érkezett meg ? írta a MÁV-START ügyfélszolgálati szakelőadója.

Sajnálatos, hogy kellemetlenül és kényelmetlenül érezte magát az utazása során, de az EC 961-es Liszt Ferenc nemzetközi vonat belföldi viszonylatban pótjegyköteles, melyet az Elvira menetrendi kereső és a menetrend könyv is megjelöl. Abban az esetben, ha a menetrend könyvet tekinti meg, a 15. oldalon az Információk ? Menetrend-táblázat részeinek ismertetése között szerepel az EC megjelölés mellett, hogy pótjegy váltása kötelező, illetve a személyszállító vasúttársaság honlapján a menetrendi keresőben az Ön által megjelölt indulási állomás Győr és célállomás Budapest beírását követően az érintett személyszállító vonatok, így a 13:20-kor induló vonat mellett is szerepel a pótjegyköteles vonat megjelölés a P betűvel ábrázolva.

A jegyvizsgáló munkatársunk a MÁV-START Zrt. Személyszállítási Üzletszabályzatának megfelelően járt el ? miután a 900 forintos elsődlegesen említett összeg arra utal, hogy belföldi forgalomban pótjegyköteles vonaton érvényes pótjegy nélkül történt az utazás ?, tehát a MÁV-START Üzletszabályzata alapján a 400 forintos pótjegy mellé még 500 forint pótdíjat kell ez esetben a vonaton megfizetni.

Miután a fent említett esetben történt utazás alkalmával csak 500 forint készpénz volt Önnél és a fizetési kötelezettségének a helyszínen nem tudott eleget tenni, ezért a jegyvizsgáló utas-leadási lapot állított ki. Ennek az összege 6400 forint és a kiállítástól számított 30 napon belül kell befizetni bármely személypénztárunknál. Őszintén sajnáljuk a kellemetlenségeket és reméljük, hogy a jövőben nem fordul elő hasonló eset. Üdvözlettel… ? fejeződik be a szakelőadó válaszlevele.

S mit tehet mindehhez a főszerkesztő? Már a megszólításból ? Tisztelt Utasunk! ? kiérződött az elutasítás. Hiába volt olvasónknak MÁV szabadjegye, sem a kalauz, sem a sajtósok, sem az ügyfélszolgálaton nem érezték őt kollégájuknak. Persze ez érthető. Egy kollégát mégis cikis megbűntetni, nem elegáns tőle a hatezer forintos tandíjat beszedni, de az utastól ez szemrebbenés nélkül behajtható! Arra a kérdésére viszont, hogy a 15 percet meghaladó késés okán miért nem jár vissza a pótdíj, nem kaptunk választ. S hogy a MÁV szabadjegyet mikor fogják végre az IC-ken is pótjegy nélkül elfogadni, az előadó ugyancsak elfelejtett válaszolni. Igaz, ehhez egy ?utasnak? különben sincs semmi köze!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Regisztráció februártól | ZETApress

Szóljon hozzá!