ZETApress

hírportál

Suzuki Vitara az esztergomi tűzoltóknak

Vadonatúj Suzuki Vitara gépkocsi segíti ezentúl az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkáját. Az autót a tűzoltók kiemelt káreseményekhez történő kivonuláshoz, tűzoltás-vezetői járműként fogják használni ? tudatta Ruska Viktória, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője.

A gépkocsi kulcsát ma Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. operatív igazgatója adta át Németi László tűzoltó ezredesnek, a Komárom?Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének. A Magyar Suzuki segítségének köszönhetően a Komárom?Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának járműparkja ma egy összkerék-meghajtású 1,6-os benzines Suzuki Vitara gépkocsival bővült.

? Az autó kifejezetten alkalmas arra, hogy segítse a balesetekhez vagy műszaki mentéshez riasztott tűzoltók munkáját, hiszen városban és terepen egyaránt megbízhatóan teljesít, fogyasztása gazdaságos, fékrendszerének és a menetstabilizáló elektronikának köszönhetően pedig síkos, jeges vagy akár lejtős úton is rendkívül biztonságosan vezethető − mondta az adomány kapcsán Krisztián Róbert operatív igazgató.

Tavaly az esztergomi tűzoltóság 670 alkalommal vonult káreseményhez, ezek közül 5 volt úgynevezett kiemelt káresemény, vagyis például súlyos természeti csapás, baleset, műszaki meghibásodás vagy veszélyes anyag szabadba jutása miatti vészhelyzet. ? A tűzoltás, műszaki mentés vagy tűzmegelőzés szempontjából elsőrendű fontosságú, hogy gyorsan megérkezzünk, felmérjük a kárt vagy veszélyt és megkezdjük a beavatkozást. Különösen a műszaki felderítéshez és a megközelítési útvonalak megállapításához nyújt majd óriási segítséget az új Suzuki terepjárónk, amellyel a hagyományos tűzoltó járműveknél jóval könnyebben és gyorsabban tudunk a helyszínre érni és megkezdeni a munkát − mondta Németi László tűzoltó ezredes.

A Magyar Suzukinak megalakulása óta kiemelten fontos célja a társadalmi felelősségvállalás. Etikus és felelős vállalatként a Suzuki folyamatosan törekszik arra, hogy segítse a környezetében élő embereket és támogassa az esztergomi régióban működő szociális, egészségügyi, oktatási és kulturális szervezeteket, intézményeket. Suzukik a közösségekért-programja keretében az elmúlt években a vállalat gépjármű-adományozással segítette az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület, valamint a Máltai Szeretetszolgálat munkáját.

Szóljon hozzá!