ZETApress

hírportál

Fejlesztés Hajóson

Több mint 560 millió forintból valósul meg a hajósi Érseki Kastély turisztikai fejlesztése. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében több mint 560 millió forintból újulhat meg az Érseki Kastély Hajóson.

A 473 millió forintos uniós támogatással, összesen több mint 560 millió forint értékben megvalósuló projekt eredményeként a hajósi Érseki Kastély turisztikai szolgáltatások széles skálájával várja majd az érdeklődőket. A kastély rekonstrukciója során felújítják a fő- és melléképületet, létrehoznak egy bemutatóhelyet és egy látogatóközpont.

A projekt nyitó ünnepségén Ujhelyi István a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára elmondta: a helyi történelmi és kulturális hagyományoknak is helyszínül szolgáló fejlesztés mindamellett, hogy fontos szerepet tölt majd be a környéken élők életminőségének javításában, jelentősen növelni fogja a térség turisztikai vonzerejét is.

Hozzátette még, hogy a turizmus az önkormányzatoknak is fontos, hiszen mindamellett, hogy adóbevételt jelent, és munkahelyeket teremt, serkenti a helyi vállalkozásokat, illetve a befektetők számára is vonzóbbá teszi a települést. A terület fontosságát mutatja, hogy hazánk uniós forrásokból 2013-ig mintegy 300 milliárd forintot fordít turizmusfejlesztésre.

Hajós város nyolc alkalommal pályázott sikeresen az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázataira, a település összesen több mint 673 millió forint támogatásban részesült ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!