ZETApress

hírportál

Menjünk nemet mondani!

Népszavazás 2016A Munkáspárt támogatja a népszavazást és nemmel szavaz az EU diktátumára. A Központi Bizottsága ma eldöntötte, hogy a Magyar Munkáspárt részt vesz az október 2-i népszavazáson. Kéri, hogy tagjai és rokonszenvezői menjenek el a népszavazásra és szavazzanak nemmel!

A Munkáspárt mindenkinél előbb, a kormányt és a parlamenti pártokat megelőzve hívta fel a figyelmet arra, hogy a menekülthullámot meg kell állítani, az országot meg kell védeni. Mindenkinél határozottabban fogalmazta meg, hogy a problémát ott kell megoldani, ahol létrejött. Be kell szüntetni a háborút Szíriában, Irakban, Afganisztánban. A nyugatnak el kell fogadnia Szíria törvényes kormányát, és együtt kell működnie Oroszországgal az Iszlám Állam felszámolásában. Az érintett országoknak segítséget kell adni gazdaságuk fejlesztésében, munkahelyek teremtésében!

A Központi Bizottság úgy véli, hogy a népszavazás nem jelent csodaszert sem az Európai Unióval kapcsolatos politikában, sem a migránsprobléma megoldásában, de fontos politikai eszköz arra, hogy a magyar választók kifejezzék tiltakozásukat az Európai Unió migrációs politikájával kapcsolatban. A Központi Bizottság úgy ítéli meg, hogy a népszavazás nem érinti Magyarország EU-tagságának kérdését, de lehetőséget ad arra, hogy kifejezzük véleményünket az EU-ról és Magyarország EU-tagságáról. A Munkáspárt nem más pártokat vagy kormányokat támogat, hanem a magyar dolgozók, a magyar nép érdekeit szem előtt tartva hozza meg döntéseit ? hangsúlyozza Központi Bizottság.

Szóljon hozzá!