ZETApress

hírportál

Dinamikus pályán a vasút

Tisztavatás 2016A magyar vasút erőteljes, lendületes, dinamikus pályára lépett, és szüksége van jól képzett szakemberekre ? mondta Tasó László, az NFM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára délelőtt a Tatai utcában a 66. Vasutasnapon tartott tisztavatón.

A Magyar Vasúttörténeti Parkban tartott ünnepségen az államtitkár kiemelte: a közlekedés Magyarországon húzóágazat, amely sokat tesz az ország versenyképességének javításáért, és az ágazatban a vasútnak meghatározó szerepe van. Magyarország sikeresen pályázik az uniós vasúti fejlesztési forrásokért, amelyek felhasználásával jelentős fejlesztések valósulnak meg az ország javára ? tette hozzá. Az államtitkár méltatta a vasutas közösség munkáját, amely ? mint fogalmazott ?, megmutatkozik az ágazat erejében.

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a vasúti pályák, a pályaudvarok, állomások felújítását, a szolgáltatások javításáért tett intézkedéseket emelte ki. A Vasutasnapon a Baross Gábor Oktatási Központban végzett százötven új vasúti tisztet avattak fel, a kitűnő eredménnyel végzettek elismerő oklevelet vettek át. A tisztavatón köszöntötték az 1. Vasutasnapon, 1951-ben fogadalmat tett tiszteket is. A tisztavatót követő délutáni vállalati ünnepségen kitüntetéseket, elismeréseket adnak át. Holnap országszerte megünneplik a Vasutasnapot, összesen hat helyszínen tartanak könnyűzenei koncerteket, sport- és főzőversenyeket, családi programokat, amelyekre az előzetes jelentkezések szerint több mint harmincezer embert várnak.

1 hozzászólás

  1. Mi a valóság az életben??? Nagyon szép dolgokat említenek, de a lényeg néha elmarad!! Szabadbattyán állomáson a vonatról leszállók kb. 80 cm-es különbséggel kell átvészelniük ha ez sikerül. Ellenkező esetben a kórházban kötnek ki!!! A MÁV erre azt válaszolja, hogy forduljon a biztosítójához ahelyett, hogy megcsinálná az állomás peronját, ahol a vasúti sín magasabban van mint a peron!!! A reklámban szerepel, hogy tavaly csak 200 baleset következett be a MÁV-nál. Ha ilyen a hozzáállás akkor csak az utasokon fog múlni, hogy hányan sérülnek meg a MÁV hanyag és oda nem figyelő magatartásán. A szlogenjük: Köszönjük, hogy a vasutat választotta! Mit tehet az utas ha más közlekedési eszköze nem áll rendelkezésre???

    Íme a MÁV levele: Tisztelt Pavelka Istvánné! Köszönjük megkeresését és a történtek kapcsán sajnálatunkat fejezzük ki. Tájékoztatjuk, hogy balesetből származó sérülések és poggyászkárok esetén az Allianz Hungária Biztosítótársaság bírálja el és teljesíti a kárigényeket a Társaságunkkal kötött felelősségbiztosítási szerződés szerint. A kártérítési igény érvényesítéséhez, a már birtokunkban lévő kárfelvételi adatlapon kívül, az alábbi dokumentumok szükségesek: … Semmilyen utalás nincs arra, hogy valamit is tenne a MÁV!!! Miért nem érdekli őket? Olcsóbb a balesetből eredő károkat kifizetni??? A magyar ember nem érték nekik???