ZETApress

hírportál

Ferencvárosi házavató

Balázs Béla utca 32.Újabb renovált lakóépületet adtak át Budapest IX. kerületében a városrehabilitáció keretében: Budapest Főváros Önkormányzatának és Ferencváros Önkormányzatának közös finanszírozásában felújított mintegy egymilliárd forintos beruházásnak köszönhetően a ferencvárosi Balázs Béla utca 32/A-B. szám alatti négyemeletes társasház újult meg.

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes a délelőtti eseményen elmondta: az 1910-ben épült társasházban 83 komfort nélküli lakás volt, és a felújítás során 40 összkomfortos lakást alakítottak ki. A beruházás összegének mintegy kétharmadát a főváros adta. ? Már kevesebb mint hetven olyan ház van a kerületben, amelyben komfort nélküli lakások vannak, ezekben mintegy ezer család él. A most átadott épület a 29. lakóház, amely a főváros támogatásával újult meg ? tette hozzá Bácskai János, Ferencváros polgármestere.

Az épületegyüttesnek, amely az 1910-es években épült, az építés óta alig változott az alaprajzi elrendezése. Sok lakás nem rendelkezett fürdőszobával és vécével, néhány lakást utólagosan, a jogszabályi előírásoknak nem megfelelő módon komfortosítottak. A felújítás követően 40 lakás alakítottak ki, az épület szintterülete 5504 m2-ről 5438 m2-re csökkent. A rehabilitációs költséghez a Fővárosi Városrehabilitációs Keret 644,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Szóljon hozzá!