ZETApress

hírportál

Dolgoznak a Gyermekmentők

Gordon Eszter felvételeIsmét továbbképzéseket indít a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány gyógypedagógusok, gyógytornászok számára. Részletes információk weboldalukon találhatók a Képzések menüpont alatt, illetve segítség az mltsz@gyermekmento.hu emailcímen kérhető ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A korábbi évekhez hasonlóan, 2016-ban is lovasterapeuta képzést indít a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány gyógypedagógusok, gyógytornászok számára, gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna (Alapítási engedély szám: 100 004/207/2011), illetve hippoterápia (Alapítási engedély szám: 100 004/206/2011) szakágakon. Az országban egyedülálló programokra olyan gyógypedagógusok és gyógytornászok jelentkezését várjuk, akik a lovasterápiában rejlő fejlesztési lehetőségekkel szeretnének megismerkedni. A kétéves, egyenként 185 órás tanfolyamok várhatóan június végén indulnak. A képzések a Pedagógus továbbképzés Akkreditációs Rendszerében akkreditáltak.

Álomszülinap gyermekszemmel

Május végéig több mint háromszáz rajz, festmény, vers, mese és videó pályázati anyag érkezett be az első 6-10 évesek gyermekeknek kiírt Álomszületésnap felhívásra. A szervezők nagy sikernek tekintik, hogy nem csak magyarországi, hanem a határon túli ? kárpátaljai és a vajdasági ? intézményekből is érkeztek be pályaművek. Az összesítés alapján Budapestről 57 db és a vidéki városokból 247 db munka jött be. A budapesti iskolák közül a Pesterzsébeti Ady Endre Általános Iskola, míg a vidékiek közül Hatvani 5. Számú Általános Iskola volt a legaktívabb, 21 db és 25 db művel. A korosztályok közül pedig a 7-8 évesek vettek részt legszívesebben a felhíváson. Természetesen a legkedveltebb kifejezési eszköz a rajz és a festmény volt, ebből 286 munka érkezett be, de 16 vers, mese és 2 videó is született. Az összes mű megtekinthető a Zsúrom.hu weboldalán és Facebook-oldalán.

Gyermeknapi álomszülinapA szervezők számára nagy öröm volt, hogy egy olyan izgalmas téma, mint a gyermekek életében a születésnap, nem csak a saját maguk, de tanáraik fantáziáját is beindította és közösségként is alkothattak. A Zsúrom.hu csapata összesítette a pályázatokat, a zsűri szavazott és kiválasztotta az általa legjobbnak, legkreatívabbnak, legszebbnek ítélt műveket.

A nyertesekről az adott nyeremények felajánlói döntöttek. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Városligeti Gyermeknapon, május 28-án került sor a Gyermekmentő Nagyszínpadán. Ezúton is köszönik a szervezők, hogy a támogatók hozzájárulásukkal is segítik a gyermeki kreativitást, lelkesedést és az álmaik megvalósulását.

Nyertesek

Fődíj: Endlein Emese, Budapest. Támogató: Villapark Várgesztes.
Szülinapi különdíj: Vajda Eszter. Támogató: Zsúrom.hu
A Bűvészshow nyertese: Fóti Garay János Általános Iskola 2/A. Osztálya. Támogató: Szép Bence.
A legmesésebb különdíj: Riczmann Emma. Támogató: Egyszervolt.hu
A KidsOazis különdíjasa: Lipták Bernadett
A Játéksziget különdíjasa: Lázár Noémi
Az Imami különdíjasa: Ladóczki Ádám

Szóljon hozzá!