ZETApress

hírportál

Mikulás ajándék TeleData támogatással

A TeleData Kft. direkt marketing támogatással segíti a Magyar Mikulás Alapítványt a rászoruló gyermekek megajándékozásában. Ez egy karácsonyi és újévi ajándékvásárlást ösztönző levél kiküldésén keresztül valósul meg. A társaság a saját, mintegy 2,5 milliós adatbázisát felhasználva 30.000 cégnek küldi el a leveleket, a vállalatok pedig az abban szereplő vásárlási ajánlatot elfogadva, az ajándékok vételárának egy részével támogatják az alapítványt.

Ha egy vállalat például gyerekrajzokat ábrázoló karácsonyi képeslap csomagokat vásárol, szettenként 900 – 3.000 forinttal támogatja az alapítványt. A Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott ?A világ gyermekeiért? emlék ezüst pénzérme megvétele esetén pedig az összeg 2.500 forint, míg ha asztali naptárcsomagot vásárol egy cég, akkor a támogatási összeg, a csomagtól függően 5.000 – 12.000 forint közötti lesz. Az alapítvány célja az, hogy teljesüljön a gyerekek Mikuláshoz kapcsolódó örömteli várakozása. Minél többen kapjanak ajándékot és találkozzanak a Mikulással.

Az alapítvány 1991-ben jött létre, az előző év karácsonyán a gyerekek javára rendezett jótékonysági koncert bevételéből. Az alapítvány fő tevékenysége jótékonysági akciók szervezése, ezen belül a rászoruló gyerekek segítése. A Magyar Mikulás Alapítvány szervezte meg a magyarországi Mikulás levelezést 1991-től kezdődően, majd 1993-ban a Magyar Posta bevonásával Nagykarácsonyba telepítette a Mikulás postát. 1995-ben megalapította a Mikulás házat is Nagykarácsonyban. Ezeket ma már az erre a célra külön létrehozott alapítvány működteti.

A alapítvány Karácsonyi Ajándék Pályázatával évekig támogatta alkotó kedvű gyerekek ünnepi készülődését. A gyerekek saját készítésű ajándékokkal és rajzokkal kapcsolódhattak a felhíváshoz. Munkáikat a zsűri értékelése után kiállításon mutatták be, a legjobbak jutalomban részesültek, és minden résztvevő hozzájárult munkájával a jótékonysági karácsonyi ajándékozáshoz.

A Mikulás házhoz megy

Az alapítvány Mikulás Szolgálata Mikulás látogatásokat szervez. Cégek, intézmények, családok Mikulás programjaiban vállal szerepet műsorszervező szolgálatával. A költségtérítéses szolgáltatás nyereségét jótékonysági akciókra fordítják.

A jótékonysági akciók keretében az alapítvány Mikulásai ellátogatnak különböző szociális és egészségügyi intézményekbe, ez évben többek között az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet Gyermekosztályára, miskolci és debreceni kórházakba, valamint az Amaro Drom alapítvánnyal közösen mintegy száz hátrányos helyzetű gyermek számára szervezett Mikulás ünnepségre.

A TeleData az akció során közel nyolcszáz ezer forintos ráfordítással támogatja az alapítványt és reméli, hogy a megkeresett cégek vásárlás útján egymillió forint körüli összegben gyarapítják az alapítvány ajándékozásra fordítható büdzséjét. A Magyar Telekom Csoporthoz tartozó TeleData Kft. 1991-ben jött létre. A vállalat a magyarországi távközlési előfizetők adatainak kezelésén, nyomtatott és CD-telefonkönyvek (TeleTár) értékesítésén túl direktmarketing-szoláltatást kínál.

A legális és etikus üzleti magatartás iránt elkötelezett TeleData rendelkezik Magyarország egyik legújabb és legmodernebb integrált adatbázisával, amely minden eddiginél pontosabb és költséghatékonyabb direktmarketing-adatbázis hátteret ad a kis- és középvállalatok, a marketingkommunikációs cégek számára. A társaság 2005-ben 548 millió forint árbevételt ért el. További információk: a Magyar Mikulás Alapítvány és a TeleData Kft. honlapján olvasható.

Szóljon hozzá!