ZETApress

hírportál

Szökőkúti lufipukkasztás

Bangóné Borbély IldikóMindenki tudja, hogy a jövő záloga maga a gyermek, és bár jó lenne felhőtlenül örülni gyereknapon, nem megy, hiszen tudjuk, hogy az év többi napján mi mindent vesz el a Fidesz-kormány a gyermekeinktől ? jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője délelőtti margitszigeti sajtótájékoztatóján.

Ki kell mondani az igazságot: a Fidesz családellenes, a Fidesz gyermekellenes ? fogalmazott. Hangsúlyozva, hogy szociális területekre az állam a 2017-es költségvetés szerint kevesebbet, saját magára viszont többet fog költeni. A Fidesz családbarát kormányzása üres szavakból és üres lufikból áll.

Ezek után a képviselő a Fidesz be nem tartott vállalásait sorolva durrantott ki narancsszínű lufikat, így szimbolizálva a kormányzati ígéretek természetét, amelyeket kidurrant lufikhoz hasonlított. Felsorolásában kitért arra, hogy a Fidesz nem emelte a családi pótlék és a gyes összegét, szétverte a gyermekvédelmi jelzőrendszert, eltörölte az ingyenes bölcsődei ellátást, bevezette a bölcsődei gondozási díjat, a kozmetikázott statisztikai adatok ellenére sem tudta felszámolni a gyermekéhezést, nem tudta hazahozni a fiatalokat, és gyermekek szenvednek a menzaprogram miatt, amihez nincsenek biztosítva a szükséges feltételek.

Ezen felül a Fidesz által az oktatásban teremtett viszonyokat jól jelzik a silány tankönyvek, a megfélemlített tanárok, és a kormány által sokat hangoztatott családi adókedvezmény is lufi. Előbb-utóbb a Fidesz kormányzása is ugyanúgy fog járni, mint az ígéretei: kipukkad, akár a narancsszínű lufik ? fogalmazott a zenélő szökőkútnál a Népjóléti bizottság szocialista alelnöke.

Szóljon hozzá!