ZETApress

hírportál

Tornaterem Gárdonyban

Chernel István Iskola AgárdonTornateremmel gazdagodik a Chernel István Iskola Gárdonyi Tagiskolája. 477 millió forintból épül tornacsarnok Gárdonyban a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program jóvoltából. A beruházást a tervek szerint a következő tanévben adják át ? tudtuk meg a délelőtti alapkőletételen.

A Chernel István Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Gárdonyi Tagiskolája területén megépülő tornacsarnok nemcsak a mindennapos testnevelésre, kosárlabdázásra, röplabdázásra és teremfocira használható, hanem kézilabdázásra és futsalra is. A terem függönnyel osztható, így párhuzamosan három osztály számára lehet testnevelés órát tartani. Közterületi elhelyezkedésének köszönhetően a tornaterem az oktatási funkcióin túl a település egyéb közösségi és sport igényeinek kiszolgálására is alkalmas.

? Az elmúlt években Gárdony példaértékű fejlesztéseket hajtott végre, amelyekre mindannyian büszkék lehetünk. Az épülő tornacsarnok is azt mutatja, hogy az önkormányzat célja egy olyan élhető város létrehozása, amely biztosítja a közösségi kapcsolatok megerősítésének színtereit ? emelte ki Boros Anita, az NFM vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára az alapkő-letételi ünnepségen.

Gárdonyban és térségében az elmúlt időszakban uniós támogatások révén több száz millió forint értékben valósultak meg kerékpárút- és turisztikai fejlesztések, ezzel növelve a település vonzerejét. A kormány uniós forrásból támogatta az önkormányzat középületeinek energiahatékonyságot javító korszerűsítését is. A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A Programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Fejér megyében a gárdonyi beruházás mellett tornaterem épül Pázmándon és Zichyújfaluban, tanuszoda Enyingen és Sárbogárdon.

Szóljon hozzá!