ZETApress

hírportál

Haller parki fitnesz

ÁtadóÚjabb fitnesz eszközök átadására került sor a ferencvárosi Haller parkban a III. Ferencvárosi Tavaszünnep keretében: Kállay Gáborné alpolgármester fitnesz tornaeszközöket adott át. Az ilyen jellegű átadás mostanra már hagyományossá vált Ferencvárosban ? tudatta Harsányi Péter sajtóreferens.

Az utóbbi időben a Haller parkban évente kerül átadásra egy-egy parki sporteszköz csoport. Az átadás előtt alpolgármester asszony elmondta, hogy azért az egyik nagyméretű homokozóban került felállításra ez a tornaeszköz, mert azzal a nem titkolt szándékkal telepítették ide ezeket, hogy ameddig a gyerekek a homokozóban, vagy a csúszdán játszanak, addig a szülőknek is egy kis testmozgási lehetőséget biztosítsanak. A street workout, vagyis az utcai torna a saját testsúlyos edzési módszeren alapul, ehhez biztosít jó lehetőséget a most felállított tornaeszköz, melyet Ferencváros Önkormányzata saját forrásból valósított meg.

BemutatóA nemzetiszínű szalag ünnepélyes átvágása után Juhász Adrienn és Erdélyi Ádám tartott látványos bemutatót a tornaszeren. Mindkét sportoló több éve űzi már a saját testsúlyos sportot és a bemutató előtt elmondták, hogy világkupát, sőt világbajnokságot is rendeznek ebben a sportágban. Természetesen a felállított sporteszközön gyakorló ferencvárosiaknak nem a vb-részvétel lesz a cél, inkább az egészséges testmozgás, a szabad levegőn végzett testgyakorlás, és a jó kondíció megőrzésének az elősegítése miatt érdemes a most átadott tornaeszközöket rendszeresen használniuk!

TeSzedd! akció Ferencvárosban

A TeSzedd! ? Összefogás a tiszta Magyarországért mozgalom ismét a belterületek megtisztítását tűzte ki célul. A Földművelésügyi Minisztérium, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség, valamint a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság szervezte meg az ország legnagyobb hulladékgyűjtési akcióját, melyhez ötödik alkalommal csatlakozott Ferencváros Önkormányzata.

SzemétszedésAz idei évben az önkormányzat által kijelölt területen ? a Kén utca Gubacsi út ? Külső Mester utca közti részét, valamint a Külső Mester utcát a Könyves Kálmán körútig tisztította meg több tucatnyi önkéntes április 30-án szombaton. 9 órakor dr. Bácskai János köszöntötte a résztvevő fiatalokat. A polgármester megköszönte a fiatalok áldozatos munkáját, mellyel hozzájárulnak Ferencváros közterületeinek még tisztábbá tételéhez. Az önkéntesek a munka- és balesetvédelmi tájékoztatás után a Kén utcát tisztították meg, melyet sajnos sokan illegális hulladéklerakóként használnak. A munkálatokat a Külső Mester utcán a városközpont felé haladva folytatták, egészen a Könyves Kálmán körútig.

Az önkéntes szemétszedő akcióban részt vett a Leövey Klára Gimnázium és Szakközépiskola csapata Gerséné Varga Ildikó tanárnő vezetésével, valamint Sztanó István, a Szily Kálmán Műszaki Szakközépiskola kollégiumának vezetője is. Aktívan kivette a részét a munkából dr. Bácskai János polgármester, Görgényi Máté képviselő, a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság elnöke, valamint Kulpinszky Eleonóra és Sajó Ákos képviselők, a bizottság tagjai is.

Szóljon hozzá!