ZETApress

hírportál

Motoros szezonnyitó a Hungaroringen

Mosóczi LászlóMosóczi László, az NFM közlekedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára ma délelőtt hivatalosan is megnyitotta a motoros szezont a Hungaroringen. A rendezvény a Hungexpon március 18-án Két kerék ? egy élet címmel indított, a motorosokra és segéd-motorkerékpárosokra fókuszáló közlekedésbiztonsági szemléletformáló programsorozat második állomása volt.

A közlekedés legvédtelenebb résztevői a gyalogosok mellett a kétkerekű járművek vezetői, akiknél egy közúti baleset esetén igen magas a súlyos sérülések kialakulásának veszélye. Az országos rendezvénysorozat legfőbb célkitűzése a magyar motorosok és robogósok figyelmének felhívása a biztonságos közlekedésre, a balesetek megelőzésére és az egymásra való odafigyelésre ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezésével is a közlekedésbiztonság-tudatos közúti közlekedés fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet. A tárca a 2014-2016. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram és 2015-2016. évi Intézkedési Terve keretében Két kerék ? egy élet címmel három állomásból álló programsorozatot indított el. Az Akcióprogram fő küldetése a közlekedésbiztonság elősegítése a szabálykövetés ösztönzésével, az úthasználók felelősségtudatának növelésével.

? A célzott programsorozat életre hívását az indokolja, hogy Magyarországon is folyamatosan emelkedik a kétkerekűek aránya az utakon. A közlekedés minden résztvevőjében érdemes tudatosítani a közlekedésbiztonsági szempontokat, a vezetéstechnikai tudás fontosságát. A programsorozat állomásaira kilátogatók a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szervezésében megrendezett, attitűd-képzéssel összefüggő szakmai programokon vehetnek részt ? mondta el Mosóczi László a szezonnyitón. A Két kerék ? egy élet programsorozat részleteiről facebook-oldalukon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Szóljon hozzá!