ZETApress

hírportál

27. MISZ-közgyűlés

Panulin Ildikó és dr. Szabó GáborA Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2015. évi Média Díjában Panulin Ildikó, az InfoRádió gazdasági rovatvezetője részesült. A közgyűlés vendége Palkovics László államtitkár volt. A tagszervezetek elfogadták a 2015. évről szóló beszámolót ? tudatta Garay Tóth János kommunikációs igazgató.

Ma került sor a budai Hotel Aquincumban a Magyar Innovációs Szövetség 2015. évet záró, rendes közgyűlésére. Palkovics László, az EMMI államtitkára − a közgyűlés vendége ? többek között arról beszélt, hogy a közoktatás finanszírozására több mint 20%-kal többet terveznek fordítani jövőre. A pedagógus továbbképzést pedig az egyetemekhez kívánják rendelni.

A Magyar Innovációs Szövetség 2015. évi Média Díjában Panulin Ildikó, az InfoRádió gazdasági rovatvezetője részesült, aki az elmúlt években kiemelten foglalkozott az európai uniós kutatás-fejlesztés-innovációs pályázatokkal, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal tevékenységével. Rendszeresen készült rádiós hanganyag vállalati innovációkról, legyen az gyógyszer-, olajipari, vagy éppen egészségügyi innováció, nagyvállalatok, illetve kis- és közepes vállalkozások projektjei egyaránt szerepelnek rendszeresen a rádió műsoraiban.

MISZ-közgyűlésA közgyűlés egyhangúlag elfogadta a 2015. évről szóló beszámolót. A MISZ vezető tisztségviselői közvetlenül is képviselték a tag-szerveztek érdekeit, a Szövetség véleményét, mintegy 20 testületben, pl. Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Innovációs Testületében, a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Tanácsban, a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórumon, stb. Több ismert, országos jelentőségű, innovációt népszerűsítő rendezvényt is szervezett a MISZ a tavalyi évben, például a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, a 23. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot, illetve a Találkozz tudóssal! című természettudományokat népszerűsítő programot.

1 hozzászólás

  1. Nagyon tetszett a MISZ-közgyűlésről szóló cikk, csak gratulálni tudok a szerzőnek!