ZETApress

hírportál

KRESZ 8-próba diákoknak

Kresz az iskolábanÁltalános iskolások közlekedési ismereteinek felmérésében segít a KRESZ 8-próba. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium április 15-én péntekig várja az oktatási intézmények jelentkezését a 2014/16. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram és Intézkedési Terv keretében meghirdetett pályázatára.

A fejlesztési tárca a legfontosabb közlekedésbiztonsági ismeretek terjesztése érdekében egyszerre kívánja megszólítani a tanulókat és a pedagógusokat, a gyakorlati felkészítés támogatása mellett felhívva a figyelmet a kerékpározás kedvező hatásaira is ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály. A pályázatra a kiírásban meghatározott nevelési-oktatási intézmények jelentkezhetnek, amelyek a tanulók bevonásával részt kívánnak venni a közúti közlekedésbiztonság, biztonságosabb közlekedésre nevelés javításában. A pályázók vállalják, hogy legalább 30 diák megkérdezésével közreműködnek a gyermekek elméleti és gyakorlati közlekedési ismereteit vizsgáló országos felmérés elkészítésében. A beérkező eredmények összesítése korcsoportonként és területi megoszlásban is képet ad a magyar iskolások tudásáról, biztonságtudatosságáról.

Az intézmények két korcsoportban (1-4. osztályosok és 5-8. osztályosok), egy-egy 8 fős csapattal idekattintva jelentkezhetnek a megyei szintű közlekedésbiztonsági versenyre. Iskolánként lehetőség van csak az egyik korcsoport nevezésére is. A verseny két fordulóból áll, a megyei döntők nyertesei jutnak tovább az országos megmérettetésre. Az első körben szereplő feladattípusokat a program honlapján megtalálható gyakorlati útmutatóból ismerhetik meg a felkészítő pedagógusok. A megyei fordulókon résztvevő csapatok ajándékot kapnak. A KRESZ 8-próba országos döntőjét június 2-án csütörtökön a Vasúttörténeti parkban rendezi meg a minisztérium. A végső sorrendben korcsoportonként az első tízben végző alsós és felsős csapatok összesen 6,8 millió forint értékben nyerhetnek ajándékutalványt intézményeiknek.

Szóljon hozzá!