ZETApress

hírportál

Sólyomnál járt Majtényi

Majtényi LászlóSólyom László köztársasági elnök csütörtökön fogadta a Sándor-palotában Majtényi Lászlót. Az Országos Rádió és Televízió Testület elnöke a két országos kereskedelmi rádiófrekvenciára kiírt pályázat elbírálásának folyamatáról tájékoztatta az államfőt ? tudatta az államfői Sajtóiroda.

Sólyom László tavaly decemberben küldte előzetes normakontrollra a médiatörvény módosítását, amely alapján a jelenlegi műsorszolgáltatók szerződését pályázat nélkül is meghosszabbíthatta volna az ORTT. Az Alkotmánybíróság egyetértett az államfő kifogásaival, a módosítás nem lépett hatályba. Az ügyben érintett két kereskedelmi műsorszolgáltató szerződése idén novemberben lejár, így az ORTT még a nyáron pályázatot írt ki a felszabaduló frekvenciákra. Döntés a közeli napokban várható.

A találkozón Sólyom László reményét fejezte ki, hogy a pályázatok elbírálása szakmai szempontok alapján, a médiatörvény előírásainak megfelelően fog történni. A megbeszélést a köztársasági elnök kezdeményezte.

Vasárnapi tézisek a Sándor-palotánál

Választások előtti alkotmányozást követel október 25-én, vasárnap délután 2-kor a Sándor-palotánál a Magyarok Szövetsége. Átadják a köztársasági elnök megbízottjának az új alaptörvény-javaslatukat ? tudatta Sajtószolgálatuk.

Céljaik a javaslat kidolgozásával: élő közösségekre épülő népképviseleti rendszer kiépítése; alapvető kérdésekben a társadalmi közmegegyezés megteremtése; a teljes társadalom bevonásával alkotmányozó nemzetgyűlés összehívása a választások előtt; a közerkölcs fokozottabb érvényesítése a politikában; a jelenlegi alaptörvényként használt alkotmányt megelőző alkotmányossággal való jogfolytonosság helyreállítása; a felelős képviselet, a választási programhoz kötött mandátum megteremtése, a képviselők visszahívhatósága; kétkamarás országgyűlés létrehozása; a hatalmi ágak valódi szétválasztása; közvetlen elnökválasztás; a választási eljárásból a csalás lehetőségének kizárása; a pártok jelenlegi kizárólagos hatalmának megszüntetése; a nemzet alapvető vagyonelemeinek védelme; a család fokozottabb védelme. Minél több szimpatizáns várnak az eseményen!

Szóljon hozzá!