ZETApress

hírportál

Kicsi bocsok tornaterme

Ma délelőtt 10 órakor ünnepélyes átadása került sor a IX. kerületi Erkel utca 10-ben. A Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség (TIKA) közel tízmillió forintos adományából újult meg a Ferencvárosi Kicsi Bocs Óvoda tornaszobája.

Zombory Miklós alpolgármester úr számára a gyermekek megfelelő testi- és lelki fejlődése mindig kiemelkedő jelentőségű volt, tekintettel több évtizedes pedagógiai szolgálatára. Húsz éve Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának egyéni képviselője, az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság tagja, illetve alpolgármesterként is rendkívül elhivatott a pedagógiai intézmények fejlesztésének elősegítése iránt. Élethivatássá vált szolgálata során folyamatosan keresi a lehetőségeket a gyermekek számára legmegfelelőbb körülmények megteremtésére az intézményekben, elsődlegesen az óvodákban, bölcsődékben.

Az elmúlt évtizedekben alpolgármester úr mind pedagógiai útja, mind a közéletben való részvétele során kiterjedt kapcsolatrendszerre tett szert. Kapcsolatain keresztül ? egy másik számára kiemelkedően fontos terület az egészségügy segítése során ? ismerkedett meg a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökséggel (TIKA), mely szervezet világszerte törekszik többek között az egészségügy színvonalának emelésére. A TIKA hazánkban végzett munkássága keretében március 1-jén korszerű, új orvosi eszközöket adományozott a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. számára, a betegek szakszerű és színvonalas ellátása érdekében. Erről idekattintva olvashatunk.

Az együttműködés annyira sikeres volt, hogy Zombory Miklós alpolgármester úr közvetítésével a Ferencvárosi Kicsi Bocs Óvoda is egy kérelemmel fordult a TIKA képviseletében eljáró Havva PÄąnar Özcan Küçükçavus asszony felé az óvoda használhatatlanná vált tornaszobájának felújítása érdekében. A TIKA a kérelmet befogadta és a szükséges egyeztetések, felmérések után jóváhagyta és vállalta a Ferencvárosi Kicsi Bocs Óvoda tornaszobájának teljes-körű felújítását, korszerűsítését. Az újabb segítséget Önkormányzatunk nagy örömmel fogadta. Zombory Miklós alpolgármester álláspontja szerint a gyermekek mozgáskultúrájának kifejlődése során rendkívül fontos a sport, amelyre már 2-3 éves kortól fontos nagy hangsúlyt fektetni, Önkormányzatunk feladata pedig az ehhez szükséges körülményeket megteremteni az intézményeikben.

A közel tízmillió forintos adományból a tornaszoba felújítása jegyében sor került a szoba falainak, plafonjának magas minőségű szigetelésére, injektálására, a nyílászárók cseréjére, az elektromos energiaellátás korszerűsítésére, mellyel az intézmény jelentős költségeket takaríthat meg. A gyermekek egészsége érdekében innovatív megoldásokkal dolgoztak a szakemberek főként a fűtés, hűtés, valamint az újdonságként jelentkező párátlanító, szellőztető berendezések kialakítása során.

A tornaszoba korszerűsítésén felül teljesen új, egyedileg készített bútorok, valamint törhetetlen akril tükrök kerültek beszerelésre, a szoba mennyezetére pedig teherbíró gyűrűhintákat rögzítettek. A tornaszobában hangtechnika is kialakításra került, melynek során hangszórókat építettek be a falakba, amely még több élményt adhat a gyermekeknek mozgás közben. A hangtechnika lehetőséget nyújt továbbá kisebb mulatságok, házi sportrendezvények megtartására is. A tornatermekre általában jellemző eszközökön túl mágneses- és krétás tábla is felszerelésre került, segítve ez által az óvónők elhivatott és áldozatos munkáját.

Szóljon hozzá!