ZETApress

hírportál

Tornaszoba Görgetegen

Görgetegi Általános IskolaÚj tornaszobával bővül a Görgetegi Általános Iskola. ? A köznevelési létesítmények teljes egészében hazai forrásból megvalósuló korszerűsítése hozzájárul a fiatalok egészséges fejlődéséhez, a helyi közösségek megtartásához, gyarapodásához ? mondta Boros Anita, a vagyonpolitikáért felelős államtitkár feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár a délelőtti alapkő-letételi ünnepségen.

A fejlesztés várhatóan még idén elkészül. A Somogy megyei községben közel kétszázmillió forintból megvalósuló beruházás során egy 12×24 méteres tornaszoba épül, amely a mindennapos testnevelési órák megtartásához biztosít megfelelő helyszínt. ? Örömünkre szolgál, hogy a hiánypótló beruházással színvonalas körülményeket teremthetünk a sportoláshoz a diákok számára, hozzájárulva ezzel a település fejlődéséhez, gyarapodásához ? hangsúlyozta az NFM helyettes államtitkára.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A fejlesztéseket a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A program keretében Somogy megyében tornatermek is épülnek Andocson és Nagyberényben ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Szóljon hozzá!