ZETApress

hírportál

Tanuszoda épül Gyálon

Tanuszoda épül GyálonA Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által működtetett Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megépülő tanuszoda alapkövét tették le délelőtt a gyáli Pesti út 74-78-ban. A létesítményt várhatóan már az ősszel kezdődő tanévben birtokba vehetik a diákok és a település polgárai.

? A tanuszoda megépítésével nemcsak a diákok, hanem a város más polgárai körében is népszerűsíthetjük az úszást, hozzájárulva ezzel a program alapvető céljának megvalósításához: az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás elterjesztéséhez ? emelte ki beszédében Boros Anita, az NFM helyettes államtitkára az ünnepélyes eseményen.

A közel 350 millió forintból megvalósuló fejlesztés során egy 15x25x1,9 méteres medencével és egy 6x10x0,8 méteres tanmedencével rendelkező tanuszoda épül Gyálon. A beruházás célja az iskolai keretek között szervezett úszásoktatás elősegítése mellett a mindennapi sportélet lehetőségének megteremtése is, hiszen a létesítmény oktatási időn kívül szélesebb közönség kiszolgálására is alkalmas. A tanuszoda üzemeltetéséről a magyar állam gondoskodik, tehermentesítve ezzel az önkormányzatot.

Boros Anita beszédében hangsúlyozta a sport társadalmi szintű fontosságát és azt, hogy a tanuszoda lehetőséget teremt minden diák számára a rendszeres és mindennapi sportolásra. ? Közös cél, hogy a diákokkal megszerettessük a sportot annak érdekében, hogy arra felnőtt korukban is igényük legyen és életükbe beépülve annak természetes részévé váljon ? mutatott rá a helyettes államtitkár. A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ? tudatta Kommunikációs Főosztályuk.

Szóljon hozzá!