ZETApress

hírportál

Új iskola Fertődön

FertődA következő tanévtől már új iskolában tanulhatnak a fertődi Porpáczy Aladár Középiskola diákjai. A Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Középiskolája, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja alapkövét tették le ma délelőtt Fertődön ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által működtetett Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban megvalósuló beruházás várhatóan még idén lezárul ? A köznevelési létesítmények teljes egészében hazai forrásból megvalósuló korszerűsítése hozzájárul a fiatalok egészséges szellemi és testi fejlődéséhez, a helyi közösségek megtartásához, gyarapodásához ? mondta az ünnepségen Boros Anita, az NFM vagyonpolitikáért felelős államtitkári feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár.

A kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított beruházás több mint egymilliárd forint költségvetési forrásból valósul meg 2016 végéig. A fejlesztés során komplett új iskola épül 10 tanteremmel, a kapcsolódó igazgatási, nevelőtestületi, közlekedési, szociális, étkezési, üzemeltetési területekkel, és egy 605 m2-es küzdőtérrel rendelkező tornateremmel. A korábban az Esterházy-kastélyban működött intézmény elhelyezéséhez a ma már kulturális és turisztikai központnak otthont adó épületegyüttes rekonstrukciója miatt kellett alkalmas ingatlant találni. ? A korszerű létesítmény színvonalas körülmények között teszi lehetővé a mindennapi oktatást és a sportolást a diákok számára. Így bízunk abban, hogy a program keretében megépülő új iskola a középiskolások számos felnövekvő generációját lesz képes kiszolgálni ? emelte ki beszédében Boros Anita.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Győr-Moson-Sopron megyében a fertődi beruházás mellett Győrben tanterem épül, Győrújbaráton pedig már a tavalyi év végén átadtak két tantermet.

Szóljon hozzá!