ZETApress

hírportál

Két keréken az életért

AMTS 2016Két kerék ? egy élet programsorozat a motorosok védelmében. A fejlesztési tárca kifejezetten a motorosokra és segéd-motorkerékpárosokra fókuszáló, figyelemfelhívó és szemléletformáló közlekedésbiztonsági kampányt indít ? jelentette be Tasó László, az NFM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a Hungexpon.

A közlekedés legvédtelenebb résztevői a gyalogosok mellett a kétkerekű járművek vezetői, akiknél egy közúti baleset esetén igen magas a súlyos sérülések kialakulásának veszélye. Az országos rendezvénysorozat legfőbb célkitűzése ezért a magyar motorosok és robogósok figyelmének felhívása a biztonságos közlekedésre, a baleset-megelőzésre és az egymásra való odafigyelés fontosságára.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új kezdeményezésével is a közlekedésbiztonság-tudatos közúti közlekedés fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet. A tárca a 2014-2016. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram és 2015-2016. évi Intézkedési Terve keretében Két kerék ? egy élet címmel három állomásból álló programsorozatot indít el. Az Akcióprogram fő küldetése a közlekedésbiztonság fokozása, a szabálykövetés ösztönzése, az úthasználók felelősségtudatának növelése.

? A célzott programsorozat életre hívását indokolja, hogy Magyarországon is folyamatosan emelkedik a kétkerekűek aránya a közlekedésben. A hazai gazdaság erősödésével a motorkerékpárok és segédmotorok száma várhatóan jelentősen növekedni fog. A közlekedés minden résztvevőjében érdemes tudatosítani a közlekedésbiztonsági szempontokat, a vezetéstechnikai tudás fontosságát ? mondta el Tasó László a program nyitóállomásán, a Budapest Motor Fesztiválon. A programsorozat részleteiről, további állomásairól Facebook-oldalukon tájékozódhatunk.

Szóljon hozzá!