ZETApress

hírportál

A Vár a népé!

Táncsics börtöneA kormány elvesztette nemzeti jellegét és a kiváltságosok kormányává vált! ? mondta Tóbiás József délelőtt a Budai várbeli sajtótájékoztatóján. Az MSZP elnöke Táncsics Mihály egykori börtönénél elmondta: a kormány 270 millió forintot kíván költeni Orbán Viktor miniszterelnök védelmére.

Már eddig több mint húszmilliárd forintot költött az apparátus várba költöztetésére. Egy friss kormányhatározat értelmében 35 fővel növelheti a létszámát a TEK, hogy őrizni tudja az új miniszterelnöki hivatalt a Budai Várban, a legújabb információk szerint pedig újabb egymilliárd forintot szánnak bútorokra, festményekre, műtárgyakra. ? Mi ez, ha nem az urizálás, honnan van az a gőg, hogy miközben Magyarország négy régiója Európa legelmaradottabb régiói közé tartozik, amíg egymillió ember dolgozik és mégis létválságban van? Miközben kórházaink, oktatási intézményeink romokban vannak, milliárdokat szór el magára a kormány! ? sorolta a vádakat Tóbiás.

Ha már a védelem szóba került, arra voltam kíváncsi, hogy őrzésbiztonságilag nem aggályos-e a miniszterelnök és a köztársasági elnök ?egymás mellett élése?, hiszen a Karmelita-kolostorban, a Sándor-palotabeli Köztársasági Elnöki Hivatal mellett lesz a miniszterelnök, így egy esetleges terrortámadás esetén könnyen likvidálható mindkettő? A KEH épp azért költözött ki a kétezres évek elején a Parlamentből, hogy ne legyenek együtt! A pártelnök elmondta, hogy a logisztikai elrendezésnél sokkal nagyobb probléma, hogy a három legfőbb közjogi méltóságra más-más fegyveres testület ? Készenléti Rendőrség, Terrorelhárítási Központ és Országgyűlési Őrség ? vigyáz. Az urizálásnak véget kell vetni, ugyanis a kormány dolga az, hogy ne saját magát, hanem a népet szolgálja, és elsősorban az egészségügyre, az oktatásra és a hétköznapok biztonságára figyeljen!

2006-ban épp az MSZP-kormány akart a Nyugati-pályaudvarnál új kormányzati negyedet létrehozni. (Erről idekattintva olvashatunk.) Az RTL Klub épp ezért megkérdezte, a mostani Orbán-terv mennyiben más, a tíz évvel ezelőtti gyurcsányitól? Tóbiás szerint a Budai Vár a népé, Kormányzati-negyeddé alakításával viszont kizárnának minket belőle!

Szóljon hozzá!