ZETApress

hírportál

Andrássy úti Mester-M

Fasimon Sándor MOL MagyarországKiemelkedő tanárok és edzők kapták meg a MOL Mester-M Díját. Tíz pedagógusnak adták át kimagasló tehetséggondozó munkájukért a Mester-M Díjat tegnap este Terézvárosban. A MOL Új Európa Alapítvány a díjátadó végén az idei pályázati felhívásait is meghirdette.

MOL Mester-M Díjat vehetett át tegnap este tíz példamutató munkát végző pedagógus az Andrássy úti KOGART-házban. A díjakat a MOL vezetői (Fasimon Sándor, Pethő Zsolt, Marton Zsombor, Fekete László és Szollár Domokos), Sebestyén Júlia, az Új Európa Alapítvány kurátora, Ónodi Eszter színművésznő, az Alapítvány jószolgálati nagykövete, valamint Szilágyi Áron és Gyurta Dániel olimpiai bajnok sportolók adták át.

A MOL Új Európa Alapítvány 2006 óta támogatja a fiatal tehetségeket és a velük foglalkozó pedagógusokat. Eddig 75 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár részesült már az elismerésben, amelyet azok a pedagógusok kapnak meg, akik jó eredményeket értek el több évtizedes munkájuk során, és akiket környezetük emberileg és szakmailag is ódaként szeretne a fiataloknak felmutatni. 2015-ben beérkezett több mint 700 jelölés közül a kuratórium választotta ki azt a négy természettudományos szaktanárt, három művésztanárt és három utánpótlás edzőt, akik átvehették a MOL Mester-M Díjat, amely erkölcsi és anyagi elismerés: a díjjal egymillió forint tiszteletdíj jár. Ezek a tanárok és edzők munkájukkal, áldozatkészségükkel és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatal pályára lépését segítették már.

? Gyermekként különösen nagy szükségünk van útmutatásra, aminek segítségével felismerhetjük bennünk rejlő képességeinket és céljainkat. Olyan mesterekre vágyunk, akik erősítenek, felkészítenek, kibontakoztatnak minket. A MOL-nál éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy időben felismerjük a rendkívüli tehetségeket, és velük együtt tanáraikat díjazzuk. Az idén jubiláló Új Európa Alapítványon keresztül az elmúlt tíz évben közel négyezer fiatal sportolót és művészt támogattunk ? mondta Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

A 2015. évi MOL Mester-M Díjat olyan kiváló tanárok vehették át, mint Dr. Futóné Monori Edit biológia-kémia tanár (Debrecen), Dr. Spissich László matematikatanár (Pápa), Ábrám László fizikatanár (Budapest), Kiss Róbert informatika-, matematika-, kémiatanár (Kecskemét), Dr. Kiszelyné Czibik Tünde tánctanár (Veszprém), Gorbunova Natalia hárfaművész-tanár (Szeged) és Balla Tibor László mély-rézfúvós művész és tanár (Debrecen). A sortszakemberek között Vedres Mátyásné Berecz Ilona jégtánc edző (Budapest), Borsodi Géza kajak-kenu edző (Győr) és Flórusz János dzsúdóedző (Miskolc) részesült az elismerésben. Mivel a miskolci szakember külföldön edz tanítványaival, jutalmát csak március 30-án szerdán veheti át.

A díjakat a MOL Magyarország ügyvezető, downstream ügyvezető, pénzügyi, humánpolitikai és kommunikációs igazgatója mellett Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardozó, Ónodi Eszter, a Katona József Színház művésznője, Sebestyén Juli Európa-bajnok műkorcsolyázó és Gyurta Dani olimpiai bajnok úszó adták át. A díjátadót követően rövid koncertet adott György Ádám, a New Yorkban élő világhírű zongorista, míg az átadások között felléptek azok a fiatal művészek, akiknek pályafutását a MOL Tehetségtámogató Program segíti: a Balogh Ádám zongorista, Devich Gergely csellós és Korossy-Khayll Csongor hegedűs alkotta trió után Verbőczi Noémi, a Lausanne-ban nemrég sikerrel szereplő balerina és Kovács Gergely Tamás zongorista mutatta be művészetét.

A díjátadó esemény keretében az Alapítvány meghirdette az idei pályázati programjait is. Bényi Ildikó műsorvezető elmondta, hogy elsők között a MOL Tehetségtámogató Program Sport-kategóriájára pályázhatnak március 31-én csütörtökig azok a 10-18 év közötti fiatalok, akik jó eredményt értek már el országos vagy nemzetközi versenyeken és továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük. A pályázati információk idekattintva találhatók.

Szóljon hozzá!