ZETApress

hírportál

Együttműködés a településekkel

Pápai Mihály polgármesterÚjraindítja és kibővíti együttműködési programját a településekkel a MÁV, az első megállapodást délelőtt írta alá ünnepélyesen Dávid Ilona, a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója és Pápai Mihály Gyál polgármestere (Fidesz-KDNP) a vasúttársaság által tavaly felújított Gyál felső állomás épületében.

Pápai Mihály polgármester egyebek mellett arra emlékeztetett, hogy a MÁV-nak és az összefogásnak köszönhetően a város egyik legrégibb, lebontással fenyegetett épülete született újjá. Az állomáson több mint százezer fizető utas fordul meg évente. A program bemutatására Kőbánya-Kispestről mi is a Nyugati pályaudvarról Lajosmizséig közlekedő személyvonaton utaztunk.

Az együttműködés keretében a települések vállalják, hogy részt vesznek a vasútállomások utasforgalmi területének üzemeltetésében, így az állomásépületek, az utasvárók és környezetük rendben tartásában és fejlesztésében. A vasúttársaság tervei szerint az együttműködési program idén 80 új helyszínnel is bővülhet, és újraköthetik a tavaly lejárt több mint 20 szerződést.

Boros Anita, az NFM vagyonpolitikáért felelős államtitkár feladatait is ellátó helyettes államtitkára üdvözölte a nemzeti vagyon két szereplőjének, az önkormányzatok és a 100%-ban állami tulajdonú MÁV együttműködését, és azt a közös közfeladat-ellátást, amelyre ez a megállapodás példa, és amelyet a szereplők együtt készítettek elő. Hozzátette: a továbbiakban is támogatják az ilyen megállapodásokat.

Dávid Ilona felidézte: a Gyál felső vasútállomást tavaly újította fel a MÁV mintegy hatvanmillió forintból, az azt körbevevő parkot és a környezetet pedig az önkormányzat saját forrásból. Kiemelte: közös érdek, hogy a mostani állapotok hosszú távon fennmaradjanak, új alapokra helyezve az együttműködést és a szereplők feladatainak meghatározásával pedig mindez megvalósítható. A Gyállal közösen kidolgozott mintaprojektet példának szánják.

1 hozzászólás

  1. Nagyon örülünk, hogy Gyál is belépett a MÁV látóterébe!