ZETApress

hírportál

Konferencia díjátadással

Tóbiás szól a nőkrőlA kormány morális válságban van, mert önmaga hasznára fordítja a köz javát, és nem az országot szolgálja ? fogalmazott az MSZP elnöke délelőtt pártja nőnapi konferenciáján. Tóbiás József szerint a magyar kormánynak az az érdeke, hogy a társadalmi különbségeket tovább feszítse, mert így a magyarok kiszolgáltatottá, fenyegethetővé válhatnak.

A magyar kormány nem törekszik az esélyegyenlőségre, mert nem a nép barátja, igazságtalan, mert beszédben igen, de tettekben nem nőbarát és nem demokrata ? értékelt a pártelnök, aki az Egyenlő munkáért egyenlő bért! című ? az MSZP Nőtagozata, a brüsszeli Foundation for European Progressive Studies (FEPS) és a Táncsics Mihály Alapítvány által szervezett ? konferencián úgy fogalmazott, hogy a Fidesz-KDNP kormány politikájában a hangsúly a múlt századi férfi-női szerepek konzerválásán van. Ki kell mondani, hogy az orbáni politika hat évében női honfitársaink tömegével maguk is hajlamossá válnak elfogadni, amit a politika sugall, hogy mi magyar állampolgárok nem vagyunk egyenlőek!

Szegfűk a szegfűsöktől

A konferencia előtt az MSZP Nőtagozata Közéleti-díjakat, Szegfű-díjakat és Szegfű Okleveleket adományozott. Közéleti-díj: Endrei Judit műsorvezető, bemondó; prof. dr. Ágh Attila politológus; Kulka János színművész; Pia Locatelli olasz parlamenti képviselő, a Szocialista Internacionálé tiszteletbeli elnöke és Nina Zivanovic, az Európai Ifjú Szocialisták főtitkára. Szegfű-díj: Farkas Sándorné, Pest megye; Gúthné Ignácz Zsuzsanna Mária, Bács-Kiskun megye; Pluhár László, Békés megye és Szigligeti Renáta, Komárom-Esztergom megye. Szegfű Oklevél: Bardóczky Józsefné, Heves megye; Bozsikné Dr. Mengyel Katalin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye; Héjas Károlyné, Baranya megye; Krugné Szentesi Erika, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye; Papp Andorné, Hajdú-Bihar megye; Soós Eszter Petronella, Budapest; Szabadkai Terézia, Tolna megye; Szeberényi Tiborné, Nógrád megye; Tanács Szilveszterné, Csongrád megye és Völler Károlyné, Veszprém megye. A tavalyi névsor idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!