ZETApress

hírportál

MSZP-siker Salgótarjánban

Fekete polgármesterFekete Zsolt nyerte az időközi polgármester-választást tegnap Salgótarjánban. Az MSZP, a DK és a Tarjáni Városlakó Egyesület közös jelöltje a szavazatok 52 százalékát szerezte meg az adatok 95 százalékos feldolgozottsága alapján, ahol azért kellett időközi választást kiírni, mert tavaly november 29-én meghalt Dóra Ottó, a város szocialista polgármestere.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Simon Tibor (Fidesz-KDNP) a szavazatok 40, Hulitka István (Jobbik) 6, Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt) a 2 százalékát szerezte meg. Fekete Zsolt 7394 szavazatot kapott, Simon Tibor 5693-at, Hulitka Istvánra 882-en, Thürmer Gyulára 257-en voksoltak. A részvételi arány 49,37 százalékos volt, a névjegyzékben szereplő 29 ezer 073 választópolgár közül 14 ezer 352 vett részt a voksoláson. A szavazólapok közül 124 bizonyult érvénytelennek.

A salgótarjáni választás reményt és hitet ad mindazoknak, akik Magyarországon úgy gondolják, hogy le kell váltani Orbán Viktort, hogy egy szabadabb, biztonságosabb és élhetőbb országot teremtsünk! ? mondta Tóbiás József tegnap este Salgótarjánban. Az MSZP elnöke tapssal kísért, Megnyertük, megnyertük! skandálás közepette érkezett meg Fekete Zsolt eddigi alpolgármesterrel és segítőikkel a salgótarjáni pártirodánál tartott sajtótájékoztatójára. Tóbiás József elsőként azt mondta: köszönet Dóra Ottónak, barátunknak, aki elindította azt a változást, amit ma megerősített a város. És köszönet Salgótarjánnak, hogy volt bátorsága nemet mondani a gyűlöletkeltésre, a zsarolásra, a fenyegetésre, és a békés építkezést választotta!

Szóljon hozzá!