ZETApress

hírportál

Jól vezess a Ringen!

Groupama TanpályaVezetéstechnikai tréningprogramot indít az NFM. Több mint 800 járművezető számára biztosít ingyenes lehetőséget a fejlesztési tárca vezetői ismereteik és képességeik fejlesztésére biztonságos körülmények között, vezetéstechnikai tréning keretében ? jelentette be Tasó László, az NFM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára Mogyoródon.

Tízből kilenc közlekedési balesetet a sofőrök hibás magatartása (leggyakrabban a sebesség helytelen megválasztása), a vezetési képességek hiányosságai okoznak. A vezetéstechnikai képzések során a járművezetőket a vészhelyzetek felismerésére, elhárítására készítik fel. Az NFM új kezdeményezésével a közlekedésbiztonság-tudatos közúti közlekedés fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet. A tárca a 2014-2016. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram és 2015-2016. évi Intézkedési Terve keretében Jól vezess! ? Vezetéstechnikai tréningprogram címmel hirdet pályázatot. A tréningekre öt járműkategóriában ? motorkerékpár, személygépkocsi, teherautó vagy nehéz-pótkocsi, autóbusz, ADR (veszélyes áruk szállítása) ? lehet jelentkezni. A speciális közlekedésbiztonsági oktatásokat korcsoportokhoz és fő kockázati tényezőkhöz igazodva alakították ki.

Tasó László délelőtt a bemutató sajtótájékoztatón elmondta: a programban a sokat tapasztalt, gyakorlott vezetőknek is érdemes lehet részt venniük, mert az élmény-alapú fejlődési lehetőség a váratlan szituációkból eredő rossz döntéseket és pánik-helyzeteket is elkerülhetővé teszi. A pályázati lehetőség részleteiről az érdeklődők a honlapon tájékozódhatnak, az oldalon lehet regisztrálni a vezetéstechnikai tréningekre is. Az oktatás egyik helyszíne a Hungaroring Groupama Tanpálya, amelyen Tasó László és Michelisz Norbert autóversenyző egy közös próbakör megtételével nyitotta meg a tréningprogramot, ahová a Műcsarnok melletti buszparkolóból külön busszal szállították a sajtómunkásokat.

A Jól vezess! ? Vezetéstechnikai tréningprogram együttműködő partnerei: a Budapesti Közlekedési Központ Zrt, a Budapesti Közlekedési Zrt, a Drivingcamp Hungary ? EMKK Első Magyar Zrt, a Horváth Rudolf Intertransport Kft, a Hungaroring Sport Zrt. és a Groupama Tanpálya, a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft, a NiT Hungary ? Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete, a SPEEDWORLD Hungary Kft, a VT-ARRIVA Személyszállító és Szolgáltató Kft. és a Waberer?s International Nyrt.

Szóljon hozzá!