ZETApress

hírportál

Csókos Bálint-nap elefánttal

AshaKedvezmény a szerelmespároknak, díjmentes belépés a gyermekeknek. Ma és holnap a szerelmespárok ketten egy jeggyel léphetnek be az Állatkertbe, ha a bejáratnál megcsókolják egymást. Díjmentes lesz a belépés a 14 éven aluli gyermekeknek is ? tudatta Hanga Zoltán szóvivő.

Vasárnap délelőtt 11 órakor pedig felköszöntjük Ashát, az elefántborjút, aki holnap ünnepli harmadik születésnapját. A Fővárosi Állat- és Növénykert (FÁNK) számára február 14-e kétszeresen is jeles nap. Egyrészt ilyenkor van Bálint napja (népszerűbb nevén Valentin-nap), másrészt ezen a napon ünnepli születésnapját Asha, a 2013-ban született elefántborjú. (2013. május 24-én volt 100 napos, melyről idekattintva olvashatunk.) A városligeti intézmény természetesen mindkét eseményre készül.

Ashát, a harmadik születésnapját ünneplő ifjú elefántot február 14-én délelőtt 11 órakor köszöntjük majd fel. A tervek szerint még egy tekintélyes méretű tortát is kap az ünnepelt. Azért, hogy minél többen eljöhessenek, az Állatkert ezen a hétvégén, vagyis február 13-14-én szombat-vasárnap díjmentesen engedi be a 14 éven aluli gyermekeket, így kedveskedve a családoknak. Ugyanerre a két napra szól a szerelmespároknak kínált kedvezmény is. Ennek lényege, hogy a szerelmesek ketten egy belépőjeggyel látogathatják az Állatkertet. Mivel szerelmespár-igazolvány nem létezik, a kedvezményt a FÁNK ahhoz a feltételhez köti, hogy a pároknak meg kell csókolniuk egymást a kert területére való belépéskor.

Szóljon hozzá!