ZETApress

hírportál

Okos-textilt a Jabiltól!

A Jabil és a Clothing+ bemutatja az intelligens ruházati megoldást: Az E-textil referencia design felgyorsítja az elektronika integrációját a prototípustól a sorozatgyártásig ? tudatta Nagy Ákos, VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda.

A Jabil Circuit Inc. elektronikai gyártóvállalat és a 2015. június óta Jabil tulajdonában álló Clothing+ megalkottak egy olyan újszerű okos-textilt, mely lehetővé teszi, hogy ruhadarabjaink beépített pulzusmérővel rendelkezzenek. A Peak+ -t először Kaliforniában, Santa Clara-ban mutatták be a Wearable Tech Show-n. A Jabil és a Clothing+ együttműködő partnere volt a pulzusmérőket gyártó Suunto, valamint a sport és fitnesz élettani analitikával foglalkozó Firstbeat.

? Ahhoz, hogy létrejöjjön egy integrált textil pulzusmérő megoldás, számos kompetenciára és képességre van szükség, ami gyakran egyfajta ötletelési játékhoz vezet azon különféle beszállítók között, akik megpróbálják összerakni a mozaikokat a megvalósításhoz. A Peak+-szal a fitnesz, divat és egészségügyi piacok vásárlóinak erős, versenyképes és egyedi megoldást kínálunk ahhoz, hogy könnyebben léphessenek be a viselhető okos eszközök gyorsan növekvő piacára ? mondta John Dargan, a Jabil senior alelnöke.

A Peak+ megoldás összetevői: Clothing+ ? egy olyan textilbe integrált elektronika, ami az optimális kényelem és tartósság érdekében eltűnik az anyagszálak között; Suunto ? vezeték nélküli jeladó, ami továbbítja a textil szenzoraiból nyert pontos adatokat egy okos-telefon alkalmazásnak, egyszerű hozzáférést biztosítva a HRM (Heart-Rate Monitor) adatokhoz; Firstbeat ? kutatás alapú, szabadalmazott HRM adat analitikai rendszer, ami mély betekintést és használható visszajelzést ad a stressz faktor, a regenerálódás és a fizikai terhelés mértékét illetően; továbbá a Jabil széleskörű ipari fogalomalkotási, design, gyártási és logisztikai szakértelme, ami a globális jelenléttel közösen minőségi termékeket dob piacra gyorsan és megbízhatóan.

Mivel az E-textil az ipar első referencia terméke, a Clothing+, A Suunto, Firstbeat és a Jabil kellő időt szenteltek az okos textil kifejlesztésére, vállalva az ebben rejlő kockázatokat. A személyre szabott fejlesztés és referenciatermék kialakításának minden egyes lépése arra szolgált, hogy majdani mérések minél pontosabbak legyenek. A finn székhelyű Clothing+ közel két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a textil-integrált elektronikában. A cég olyan neves márkáknak nyújtott már segítséget, mint az adidas, a Garmin, a Salomon és a Philips, melyek a különleges okos-textil termékeiknek köszönhetően piacvezetővé váltak.

A Clothing+ felvásárlása óta a Jabil támogatja a cég nemzetközi gyártó és elosztó tevékenységét, miközben világszerte növeli az alkalmazottak és gyártóegységek számát. A Jabil floridai központja mellett létrejött új kutatás-fejlesztési központ lehetővé teszi a Clothing+ kutatóknak, a további úttörő munkát az E-Textil területén. A Jabil tovább fejlesztette a Clothing+ műszaki, üzletfejlesztési és gyártási képességeit, hogy megfelelhessenek a megnövekedett vásárlói igényeknek.

? Ahhoz, hogy a viselhető okos fitnesz eszközök piacán sikeres legyen, fontos az időzítés és a kiváló minőség. Az adidas miCoach Elite Team bejelentéshez rengeteg ponton, és számos szereplővel történő integrációra volt szükség az ötleteléstől kezdve a designon át a tesztelési és gyártási fázisokon egyaránt. A Clothing+ kiváló partnernek bizonyult a fejlesztés és piacra lépés minden fázisában a TechFit Elite termék fejlesztése során ? mondta Kim Scheffler, az adidas digitális sport ruházati osztályának igazgatója.

? A textil-integrált bioszenzor piacon nagy figyelmet kapnak az orvosi/egészségügyi/életmód alkalmazások miközben ez egy nagyon bonyolult terület. A Clothing+ és a Jabil kombinációja egy olyan egyablakos alternatívát kínál, amivel a cégek gyorsan haladnak a kutatástól a gyártás, majd a tömeggyártás felé ? mondta Dr. Harry Zervos vezető analitikus, IDTechEx Inc.

A Jabilról

A Jabil 2015-ben vásárolta fel a Clothing+-t. A Jabil egy olyan nemzetközi gyártási megoldásokat kínáló cég, amely átfogó szolgáltatásokat nyújt az ipar különféle területein dolgozó elektronikai és technológiai vállalatoknak. Több, mint 180 ezer alkalmazottal, több mint 100 gyárban, 26 országban, segít a Jabil abban, hogy a vásárlók ötletei termékekké váljanak a széleskörű stratégiai design, gyártás és termékmenedzsment segítségével; lehetővé teszi, hogy a vevők ne csak a hagyományos piacaikban gondolkodjanak, felfedhessenek új lehetőségeket. A Jabil segít gyorsabban és költséghatékonyabban piacra vinni a termékeket világszerte az intelligens, digitális ellátási láncnak köszönhetően; ösztönzi a cégeket arra, hogy változtassanak ipari szinten. A Jabilt a New York-i tőzsdén JBL néven jelölik. További információkat idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!