ZETApress

hírportál

G. Fodort és Keresztesit menesszék!

G. Fodor GáborLukács Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese ma az alábbi levelet juttatta el Lánczi Andrásnak, a Századvég Alapítvány Kuratóriuma elnökének ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón Óbudán, a Századvég Politikai Iskola Alapítvány Hidegkuti Nándor utcai épülete előtt.

Tisztelt Lánczi András! Tisztelt Elnök Úr! Bizonyára értesült arról, hogy a G. Fodor Gábor által főszerkesztőként irányított, magát konzervatív hangvételű portálként reklámozó 888.hu milyen gyalázatos hangvételű cikket közölt, több mint egy héttel ezelőtt. A becsület és a család szentségét sértő, írást a magyar társadalom ? politikai táboroktól függetlenül ? egyöntetűen elítéli. Jobboldali képviselőtársaim, politikusok, publicisták is megvetéssel nyilatkoznak a portál politikai termékéről. A felháborodást tett követte, az ELTE rektora etikai eljárást kezdeményezett G. Fodor Gábor ellen, és a kormányzati hirdetések is eltűntek a 888.hu-ról.

Meggyőződésem, hogy a történtek Önt, a Századvég Alapítványt vezető Kuratórium elnökét is érzékenyen, kellemetlenül érintik. Úgy is mondhatnám, hogy a gyalázatos írás sara a Századvégre is ráfröccsent, hiszen a 888.hu portált főszerkesztőként irányító G. Fodor Gábor a Századvég Alapítvány kurátor igazgatója, Keresztesi András a Századvég Alapítvány kommunikációs igazgatója pedig vezérigazgató az említett portált tulajdonló cégnél.

Tisztelt Elnök Úr! A Századvég Alapítvány saját magát a konzervatív oldal meghatározó tudományos műhelyének tartja. Az ön által vezetett Századvégnek, melyet Stumpf István alkotmánybíró úr alapított, többek között az a missziója, hogy hozzájáruljon a demokratikus politikai kultúra terjesztéséhez. Mindezt önök számos helyen vallják, saját honlapjukon a mai napig hirdetik.

Amennyiben ezek a megállapítások még igazak, akkor Önnek most lépnie kell! Ha a Századvég hitelesen akarja képviselni alapértékeit, akkor meg kell válnia G. Fodor Gábortól és Keresztesi Andrástól, mert amit csináltak mindennek ellent mond, amit az alapítványa értékeiként felsorol. A gyalázat mindenhol gyalázat, és egy taktikai magyarázkodás nem mossa le azt a mocskot, ami most a Századvégre is ráfröccsent. Amennyiben az alapítvány továbbra is vállalja G. Fodor Gábort és Keresztesi Andrást, úgy tetteiket is vállalja, azonosul azok szellemiségével. Várom szükségszerű intézkedését! ? fejezte be levelét Lukács Zoltán országgyűlési képviselő.

Az ügy előzménye, hogy a 888.hu portálon január 23-án szombaton megjelent egy támadó hangvételű, a családtagok fényképével illusztrált cikk Tóbiás József MSZP-elnökről, feleségéről és kiskorú lányáról. G. Fodor Gábor elnézést kért a 888.hu-n megjelent cikk miatt. A honlapon 28-án csütörtökön megjelent bejegyzésben az áll: eljött a bocsánatkérés ideje. ? Hibát követtem el, mert megengedtem, hogy a politikai viták hevében megsértsünk egy embert és a családját. Túlmentünk egy határon. Ezért elnézést kérek! Tanultam belőle. Nem fogom engedni, hogy még egyszer ilyen előfordulhasson! ? fogadkozott.

Szóljon hozzá!