ZETApress

hírportál

Nem kell szingliadó!

Gurmai ZitaMondja ki a kormány, hogy nem lesz szingliadó, különben a tömeg kényszeríti ezt ki! Az Orbán-kormány ugyanúgy be fogja vezetni a szingliadót, mint a vasárnapi boltbezárást ? hallottuk Gurmai Zitától a Képviselői Irodaház MSZP-sajtótermében, a ma délelőtti sajtótájékoztatón.

Az üzletek vasárnapi zárva tartását is a KDNP javasolta. Azon is felháborodtak az emberek. Először azt az ötletet is elvetették. Majd végül a Fidesz-KDNP kormány mégis bevezette. Az MSZP ezért írásbeli kérdést nyújt be a kormánynak és világos, egyértelmű választ vár arról, hogy nem lesz szingliadó! Ha a Fidesz ezt nem hajlandó kijelenteni, akkor ismét a tömeg erejével kell őket figyelmeztetni: nem tehetnek meg mindent a magyar emberekkel!

A vasárnapi boltbezárás bizonyítja: bármit hazudnak a kereszténydemokraták, az Orbán-kormány meg fogja adóztatni az egyedül élő 30 év feletti nőket és férfiakat, és törvényt hoz arról, hogy ne lehessen vezető pozícióban az a nő, akinek nincs legalább három gyermeke. Az MSZP azt üzeni a Fidesznek és a KDNP-nek: takarodjanak az emberek hálószobájából! Nem hagyjuk, hogy az Orbán-kormány a vasárnapi boltbezárás mintáját követve szingliadót vezessen be és megbélyegezze a három gyermeknél kevesebbet nevelő nőket!

Az MSZP szövetséget ajánl mindazoknak, akik ellenzik a szingliadót! Álljanak mellénk, érjük el együtt, hogy az Orbán-kormány mondja ki: soha nem vezetnek be szingliadót és soha nem különböztetik meg hátrányosan a három gyermeknél kevesebbet nevelő nőket! ? kérte Gurmai Zita, az MSZP és az ESZP Nőszervezetének elnöke.

Az ügy előzménye, hogy korábban több internetes oldalon is olvasható volt, hogy a KDNP ifjúsági tagozata egy vitaest keretében tárgyalná a 30 éven felüliek körében bevezethető szingliadót. Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke viszont már csütörtökön cáfolta, hogy az általa vezetett szervezet támogatná az úgynevezett szingliadó bevezetését. Közleménye szerint az IKSZ semmiféle ilyet nem tervez, nem tárgyal és a nem is támogat. Az IKSZ a Kormány adócsökkentési politikáját támogatja, amely a fiatalokat és a családokat segíti!

Szóljon hozzá!