ZETApress

hírportál

Otthon Melege Program

Energiatakarékos mosógépA sikeresen pályázók kétharmadánál már az új mosógép dolgozik. A Háztartási nagy-gépek (mosógépek) energia megtakarítást eredményező cseréje alprogramban 42 ezer 660 pályázat kapott összesen 1,86 milliárd forinttámogatást a kedvezményes készülékvásárláshoz ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

A nemzeti fejlesztési miniszter jóváhagyta az utolsó körben támogatásra felterjesztett pályázatokat is, ezzel a benyújtott 44 ezer pályázat feldolgozása lezárult. További döntéshozatal már csak legfeljebb néhány száz esetben várható (pl. kifogással érintett pályázók) 2016 első hónapjaiban. A pályázók elektronikus formában, a pályázati portálon keresztül kézhez kapták a Támogatói Okirataikat, így minden feltétel adott a kedvezményes vásárlásokhoz.

A pályázatkezelő tájékoztatása szerint a támogatásban részesültek több mint kétharmada, mintegy 35 ezer pályázó már meg is vette új, energia-hatékony mosógépét. A vásárlások közel fele az adventi időszakban történt a regisztrált kereskedőknél. A közel 15 milliárd forint keretösszegű Otthon Melege Programnak köszönhetően több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javul és jelentős mértékben csökkennek a családok rezsiterhei, egyértelműen bizonyítva, hogy a magyar reformok működnek.

Szóljon hozzá!