ZETApress

hírportál

Vásároljunk vasárnap is!

Márton Roland MSZPAz MSZP azt követeli, hogy a kormány ne akadályozza tovább a vasárnapi kötelező zárva tartás eltörlését célzó népszavazási kezdeményezésüket ? mondta Márton Roland, a szocialisták alelnöke délelőtt újbudai sajtótájékoztatóján.

Decemberben több millió állampolgár bizonyította vasárnapi vásárlásaival, hogy nem ért egyet a boltok zárva tartásával. Ez alátámasztja a témában készült felméréseket is, amelyek átlaga szerint a lakosság 73 százaléka a hét utolsó napján is nyitott boltokat szeretne ? tette hozzá az ellenzéki politikus, aki Magyarország legnagyobb problémájának a katasztrofálisan alacsony fizetéseket nevezte. Pedig a munkavállalóknak a rengeteg túlóra és pluszmunka miatt alig marad szabadidejük. Ez az oka annak, hogy a magyar családoknak a vasárnapi bevásárlás maradt az egyetlen közösen eltölthető programja, de ezt a felső tízezer pártjának milliomos politikusai meg sem értik.

Használják ki minél többen a vasárnapi vásárlási lehetőséget, mert ezt már csak év végéig tehetik! ? fogalmazott az MSZP alelnöke a zsúfolt Allée előtt. Az üzletközpont a karácsonyi zárva tartást követően 27-én vasárnap is reggeltől estig nyitva tart, 24-én Szenteste és 31-én Szilveszterkor viszont már délben bezár.

Szóljon hozzá!