ZETApress

hírportál

Mikulástroli mától Budapesten

Mikulástroli a VárosligetbenIdén először közlekedik Mikulástroli néven a november 16-án ugyanitt bemutatott környezetkímélő és akadálymentes Solaris?Škoda trolibusz a karácsonyt megelőző ünnepi időszakban Budapesten ? tudtuk meg délelőtt a Városligetben, a Hősök terén.

Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, Dr. Dabóczi Kálmán a BKK vezérigazgatója és Bolla Tibor a BKV elnök-vezérigazgatója, gyermekeikkel együtt mutatták be és indították útjára a különleges trolibuszt. A járművön utazó Mikulásnak ajándékokat adtak át, melyek rászoruló családokhoz kerülnek. A főpolgármester-helyettes Tarlós István főpolgármester nevében köszöntötte a megjelenteket, különösen a gyermekeket. Kiemelte, hogy az adventi időszakban még inkább fontos az egymásra figyelés, valamint egymás, főként a rászorulók segítése. Köszönetet mondott a Mikulásgyárnak az elmúlt 11 év munkájáért, mellyel sok nélkülöző család karácsonyát tették boldoggá. Budapest az új járművek forgalomba állításával igyekszik kedveskedni a budapestieknek.

Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója elmondta, hogy az esemény ezúttal kivételesen nem a járművekről, sokkal inkább a közösségről szól, akikért a közösségi közlekedési rendszer is van. A jövő generációnak való példamutatás fontosságát hangsúlyozta beszédében, megemlítve, hogy a BKK is erre törekszik, ezért adománygyűjtést is szerveztek a rászorulók számára. Fontosnak nevezte, hogy gyermekeinknek átadjuk az emberi, közösségi gondolkodási módot. A BKK ezért rajzpályázatot hirdetett, aminek kiemelkedő munkái díszítik majd a BKK jövő évi naptárát. A rendezvényt követően átadták a rajzpályázat nyerteseinek a díjakat.

Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója felhívta arra a figyelmet, hogy nem csak az ünnepek alkalmával kell a rászorulókra gondolni, de a hétköznapokon is segítenünk kell őket. A BKV dolgozói is gyűjtést szerveztek, ezen felül a cég a feldíszített járművekkel kíván szeretetteljes ünnepi hangulatot csempészni a fővárosi közlekedésbe.

A BKK a Mikulásgyárral együttműködve ajándékgyűjtési akcióba kezdett a hátrányos helyzetű családok megsegítésére. A kampány keretében ? azon kívül, hogy a gyerekek együtt trolizhatnak a Mikulással és krampusz segítőjével ? a Mikulástrolin is leadhatók azok az ajándékok, adományok, játékok amelyeket a BKK eljuttat a Mikulásgyár manóinak, akik elviszik azokat a hátrányos helyzetű családoknak. A Mikulástroli elsőként a BKK munkatársai által gyűjtött ajándékokat szállította a Mikulásgyárba.

A Mikulástroli nemcsak a rajta ülő Mikulás miatt különleges: káprázatos fényeit mintegy tízezer darab alacsony fogyasztású LED izzóból összeállított fényfüzér biztosítja, valamint különleges, egyedi belső dekoráció gondoskodik az ünnepi hangulatról. A Mikulástroli mától december 19-én szombatig a város 11 különböző trolibusz vonalán, hétköznap 17 és 20 óra között, hétvégén 10 és 18 óra között, menetrend szerint közlekedik, ami az érintett vonalak végállomásain kihelyezett tájékoztatókon, valamint a BKK honlapján olvasható. December 20-án vasárnaptól ? 24-e Szenteste és 31-e Szilveszter kivételével ? január 6-án Vízkeresztig ugyanez a jármű Fénytroli néven közlekedik tovább naponta 17 és 21 óra között. A Mikulástroli normál díjszabás szerint vehető igénybe.

Szóljon hozzá!