ZETApress

hírportál

Szoftverek az Infóalaptól

Infóalap logó449 vak és gyengén-látó nyertes az Infóalap szoftverpályázatán. Összesen 449 látássérült fiatal és felnőtt kap képernyőolvasó és nagyító szoftveradományt az Informatika a látássérültekért Alapítvány jóvoltából ? tudatta Sebestény Katalin.

Az új licencek és frissítések, melyek összértéke 87 millió forint, nélkülözhetetlen segítséget jelentenek a vak és gyengén-látó emberek számára a tanulásban és a munkavállalásban. Alapítványunk minden második évben szoftveradományozási pályázatot hirdet vak és gyengén-látó magánszemélyek számára, így történt ez az idén ősszel is, amikor megjelentettük a legkorszerűbb magyar nyelvű képernyőolvasó- és nagyító programokra vonatkozó pályázati felhívásunkat.

Idén az Informatika a látássérültekért Alapítvány a látássérült közösség összefogásának köszönhetően az összes beérkezett pályázati igényt ki tudta elégíteni, így mind a 449 pályázó hozzájuthat a legkorszerűbb segítő szoftverekhez, illetve szoftver-frissítésekhez. Az elnyert licencek, a JAWS for Windows 15.0 (17-es verzióra történő hitelesítéssel) és a MAGic 13.0, Windows 10 kompatibilis licencek, tehát már a Microsoft legújabb operációs rendszerét is tudják kezelni.

Az Informatika a látássérültekért Alapítvány 15 éve segíti a vak és gyengén-látó embereket többek között speciális képernyőolvasó és -nagyító szoftverek honosításával és adományozásával. Az alapítvány látássérült programozói által honosított programok segítségével a vak és gyengén-látó emberek önállósága nagy mértékben nő: tanulhatnak, munkába állhatnak, látó segítség nélkül intézhetik ügyeiket.

Szóljon hozzá!