ZETApress

hírportál

Ahol a mosás kikapcsolódás!

Vidékre terjeszkedik hazánk egyetlen, önkiszolgáló mosodahálózata, a Bubbles ? tudtuk meg a mai székesfehérvári sajtóreggelin. Az elmúlt másfél évben 17 önkiszolgáló non-stop mosodát indított el a Bubbles Budapesten és Pest megyében, s most először vidéken nyit, mellyel 18-ra bővült üzleteinek száma.

Köszönhetően az üzletek barátságos és otthonos környezetének, professzionális szolgáltatásainak, valamint a befektetői hajlandóságnak, a mosoda hálózat tavaly gyors növekedésnek indult, így vidékre is elkezdte terjeszkedését. Ennek keretében elsőként a székesfehérvári József Attila út 2/E-ben nyitotta meg mosodáját a cég. A Bubbles International Zrt. nem csupán hazai ötlet, hanem 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás is. Néhány éve a koncepció megálmodójában, Megyeri Gáborban ? ír származású felesége hatására ? merült fel a Bubbles koncepció, miszerint egy olyan mosodát szeretett volna nyitni, ahová az emberek szívesen, örömmel járnak, emellett pedig professzionális szolgáltatást kapnak. Ezért döntött végül úgy, hogy elindítja igényre szabott saját vállalkozását. A nevet is az ír feleség ajánlotta, amely magyarul buborékot jelent.

Az üzletbe betérők első ízben tapasztalhatják meg a közösségi mosás élményét barátságos és otthonos környezetben. A Bubbles ? professzionális gépeikkel ? egyedülálló módon kínálja szolgáltatásait hazánkban. Az üzletek teljesen automatizáltak, így a gépek programjainak vezérlése, a mosó- és egyéb adalékok adagolása és a fizetés is így történik. Az üzemeltetők a személyzet nélkül működő üzletek időszaki ellenőrzését és a segítséget távmenedzseléssel oldják meg.

A felhasználói élményről olyan kiegészítő szolgáltatások gondoskodnak, mint az olvasósarok, gyereksarok vagy az ingyenes WiFi. Ezek azok a plusz lehetőségek, melyek teljesen más fénybe helyezik a mosás és szárítás tevékenységét. Az idő pénz, s ez esetben a korábban mosásra eltöltött órák más módon válnak hasznosíthatóvá. Tölthetjük például gyermekünkkel, barátainkkal, olvasással, vagy éppen munkával. 2014 májusa óta a Bubbles 18-ra növelte üzleteinek számát. A vállalat további célja, hogy az elkövetkezendő években elérjék a 70-100 egységgel rendelkező országos hálózati lefedettséget. Megyeri Gábor alapító-vezérigazgató most látta elérkezettnek az időt arra, hogy belekezdjenek az országos hálózatfejlesztésbe.

A vidéki terjeszkedés során elsősorban a megyeszékhelyekre és a nagyobb vidéki városokba, ugyanakkor a kisebb lélekszámú ? 15-20 ezer fős ? településekre is szeretnék eljuttatni a közösségi mosás élményét. A folyamat első lépéseként Székesfehérváron nyitotta meg első vidéki önkiszolgáló mosodáját, melyet rövidesen követi itt a második. Ez azonban csupán a kezdete azoknak a növekedési céloknak, mely során a Bubbles az elkövetkezendő 3-4 évben közel 100 üzletre kívánja növelni egységei számát! Egyik mosodájuk a Káposztásmegyeri Jégpalotában van, s itt ismerkedett meg a tulajdonos a hokisokkal, akik sok ruhát mostak a gépeken. Tervezi, hogy a későbbiekben olyan városokban is terjeszkedik, ahol jégkorong csapat van. Külföldön előbb a környező országokat célozza meg, de Írországban is szívesen nyitna mosodát, mivel felesége ott él a három gyermekükkel. A legnagyobb még itt, a kisebbek már ott születtek.

A székesfehérvári mosoda hivatalos megnyitóján Róth Péter alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Vincze Péterrel és Pillók Martinnal, a Fehérvár AV19 jégkorong csapat két sztárjával is beszélgettem. Róth úr az alpolgármesteri munkája miatt csak kevés hokimeccsen tud részt venni, pedig szeret korizni és síelni is. A jégcsarnokot a város tartja fenn, s tervezik egy újabb jégpalota felépítését, hogy a diáksportot, a tömegsportot is segítsék vele. A város egyik hokicsapata az Osztrák Ligában, a másik a MOL Ligában játszik, s az előbbi ma Gratzba utazott, az utóbbi meg este a Miskolc csapatát fogadja. A hoki mellett a foci és a kosárlabda is az élvonalban van a közép-dunántúli megyeszékhelyen, így bőven vannak magas szintű sporteseményeik.

A két fiatal játékos kipróbálta a gép 30 perces mosóprogramját. Közben megtudtam, hogy Péter 4 éves korától játszik, most épp sérült, ma vették le a fekvőgipszet a lábáról, így az esti meccset kihagyja. Martin 7 éves korától korizik, mert édesanyja akkor vett autót, azóta tudja hordani az edzésekre. Mindketten a helyi szurkolókat dicsérték, telt házak előtt játszanak, bár meccs után civilben még kevesen ismerik fel őket az utcán. Mivel mindketten fiatalok, bőven lesz idejük sportlegendákká válniuk!

Szóljon hozzá!