ZETApress

hírportál

Sörös korszakváltás

FőzdeFeszt logóÚj korszak a magyar söriparban: együtt díjazták a sörös legjobbakat. Idén első ízben, iparági összefogás keretében a Főzdefeszt Klaszter és a Magyar Sörgyártók Szövetsége közösen rendezett gálaesten adta át az év legfontosabb sörszakmai díjait ? tudatták a szervezők.

Bemutatták a Főzdefeszt új fejlesztési stratégiáját és bejelentették, hogy a Sörszövetség a jövőben pártoló tagokkal bővül, lehetőséget nyújtva a kisebb hazai sörfőzőknek az iparági érdek-képviseleti szervezethez való csatlakozásra. A Főzdefeszt és a Magyar Sörgyártók Szövetsége (MSSZ) tegnapi Jubileumi Díjkiosztó Gálaestjén átadásra kerültek az év legfontosabb sörszakmai díjai. A Sörszövetség az este folyamán Puska Tamás, a Kocsmablog alapítójának munkáját díjazta a Sör mi több Médiadíjával. A népszerű blog idén folyamatosan kiemelt témaként kezelte a sört, segítve a hazai sörkultúra formálását. A szövetség, a szezonnal együtt indult Sör mi több-eseménysorozat keretében, a különböző sörfajtákat ízben tökéletesen passzoló gasztronómiai párokkal mutatta be.

A Főzdefeszt csapata 2011. óta három kategória szerint díjazza a magyar söröket. 2015. Legjobb Sörfőzdéje a Monyó Brewing Co. A díj, azt a főzdét jutalmazza, amely ebben az évben a legjobban elkapta a fejlődő piac ritmusát. Az idei két Főzdefeszten már több mint négyezer szavazatot kellett összeszámolni, hogy kiderüljön, melyik sört szerették a legjobban a hazai fogyasztók, végül a Csupor Sörfőzde Tántorgó Paripája lett az Év Kedvenc Kézműves Söre. A Legszebb Sörcímke-díját pedig a Hübris gerillafőzde Chorongi nevű söre kapta. Rendhagyó módon díjazásra került a Leghosszabb Sor-díja, amelyet csöppet sem meglepő módon a Befaló Bill barbecue csapata vihetett haza és az Év Debütálása-díj, melyet a Zirci Apátsági sörfőzde kapott.

Az idei díjkiosztó azonban nem csak ezért volt különleges. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója, a kedd esti díjátadón hivatalosan is bejelentette: az MSSZ közgyűlése döntött, változtatnak az alapszabályon, így a jövőben pártoló tagként minden hazai sörgyártó csatlakozhat az érdekképviselethez. ? A Sör mi több mellett, most eljött a Sörszövetség mi több ideje. 1992 óta képviseljük a söripart, amely mostanság óriási fejlődésen megy át. Haladnunk kell a korral és megpróbálni végre egy széleskörű összefogást teremteni a sör és termelői érdekeinek képviseletére ? tette hozzá a direktor.

Szóljon hozzá!