ZETApress

hírportál

Fejlesztések az iWiW-en

iWiWMinden eddiginél mozgalmasabb, színesebb lett az iWiW. A legtöbb regisztrált felhasználóval rendelkező magyar internetes közösségi szolgáltatás, új lehetőségekkel bővítette az áprilisban indult hírfolyam funkciót ? tudatta Koltai Péter igazgató.

A felhasználók személyes hírfolyama kibővült és egybeolvadt a korábbról ismert üzenő-fallal. Újdonság az iWiW-en az a lehetőség, hogy az interneten talált érdekességeket, fontos információkat a felhasználók néhány kattintással megoszthatják iWiW-es ismerőseikkel, vagyis felhívhatják figyelmüket arra, hogy éppen mi foglalkoztatja őket.

A hírfolyamba illeszkedő új beviteli mező váltja ki a korábbi üzenőfalat, segítségével a megszokott módon, továbbra is egyszerűen üzenhetnek ismerőseiknek. Lehetőség nyílik arra is, hogy az iWiW felhasználói más internetes oldalakon található izgalmas, érdekes információkat is megoszthassanak ismerőseikkel, legyenek azok képek, videók vagy cikkek. A weben található tartalmakat három különböző eszközzel is megjeleníthetjük saját hírfolyamunkban.

Ha olyan szájton tetszett meg egy cikk, amelyen már megtalálható a Megosztom az iWiW-en gomb, elég erre rákattintani. Ha böngészőnkbe telepítjük az úgynevezett iWiW Bookmarklet alkalmazást, a könyvjelzők sávjában található gombbal vezérelhetjük a megosztást. Ha pedig egyszerűen lemásoljuk a megosztani kívánt cikk webcímét (url-jét), elég az iWiW új beviteli mezőjébe beilleszteni azt. A megosztott cikkekhez természetesen saját megjegyzéseket is fűzhetnek a felhasználók.

A Megosztom az iWiW-en gomb mától megtalálható az iWiW-hez hasonlóan az Origo Zrt. portfóliójába tartozó [origo] portál cikkoldalain. A gombot bármely más weboldal működtetője is megjelenítheti saját oldalain, az ehhez szükséges kódok idekattintva ingyenesen, mindenki számára hozzáférhetőek.

Az iWiW minden eddiginél mozgalmasabb, színesebb lett. A nemrégiben megújult hírfolyamnak köszönhetően az adatlapokon végbement változások ? így a kép- és videofeltöltések, a feladott apróhirdetések, új ismeretségek, klubokhoz való csatlakozás, az alkalmazásokon belüli események ? egyszerűen láthatóvá válnak az ismerősök számára. Ez a megjelenítési mód érdekesebbé és áttekinthetőbbé teszi az iWiW-en zajló életet. A hírfolyamban időrendi sorrendben tekinthetjük meg, hogy mi minden történt ismerőseinkkel az iWiW-en (például egyikük új képet töltött fel a profilja alá), illetve hogy milyen aktivitásaik voltak az egyes alkalmazásokban (például egy másikuk a Világvándor alkalmazásban bejelölte, hogy hol élt 2008-ban).

Az iWiW szokás szerint széles teret ad a felhasználóknak, hogy saját igényeikhez igazítsák a szolgáltatás működését: a felhasználónak lehetősége van arra, hogy engedélyezze vagy tiltsa a hírfolyam-bejegyzések megjelenítését. Vagyis ha nem akarjuk, hogy valamely aktivitásunk megjelenjen a hírfolyamban, akkor nem is jelenik meg. A hírfolyam-bejegyzések természetesen utólag is törölhetőek.

Számos opció áll rendelkezésre az ismerősök hírfolyamának megtekintésekor is: szabályozni lehet, hogy hol, milyen részletességgel, milyen típusú hírfolyam-bejegyzések jelenjenek meg, s azt is eldöntheti minden felhasználó, hogy kik azok az ismerősei, akinek a hírfolyamára egyáltalán kíváncsi.

Az Origo Zrt. által működtetett iWiW-nek jelenleg mintegy 4,3 millió regisztrált felhasználója van, közülük naponta körülbelül 1,2 millióan keresik fel az oldalt. Az Origo Zrt. hazánk meghatározó interaktív és multi-platform tartalomszolgáltatója a látogatottság és a hirdetési bevételek tekintetében egyaránt. Piacvezető portfóliójába tartozik a többi között az [origo] hírportál, a [freemail] levelezőrendszer, az iWiW közösségi portál, az OK.hu kereső és a Videa video-megosztó. Az Origo Zrt. a Magyar Telekom Csoport tagja.

Szóljon hozzá!