ZETApress

hírportál

Tartósan online-nal

Minden ötödik kapcsolat online társkeresőn kezdődöttMinden ötödik tartós kapcsolat online társkeresőn kezdődött. Az online társkeresőkön regisztráltak többsége (57%) tartós kapcsolatot keres. Ráadásul a legtöbben már tapasztaltak e téren: közel 90%-uknak minimum 3 évig tartott a leghosszabb kapcsolata ? derült ki a Lovebox által végzett friss felmérésből.

A felmérés 1409 fő megkérdezésével készült a Lovebox.hu felhasználói körében szeptemberben. Az idén teljesen megújult honlap több mint 13 éve Magyarország egyik legnépszerűbb online társkeresője. Létrehozása óta 1,2 millióan próbálták ki, jelenleg közel 350 ezer ellenőrzött adatlap található rajta. Kutatásuk arra is rávilágított, hogy teljesen mást éreznek egy tartós kapcsolat első mérföldkövének a nők és a férfiak: előbbiek a szülőknek való bemutatást, utóbbiak az összeköltözést. Férfi és nő sohasem érthetik meg egymást, mert mindegyik mást akar. A nő a férfit, a férfi a nőt ? írta Karinthy. Igaza volt? Hol lehet megtalálni az igazit? Mennyi idő után érez komolynak egy kapcsolatot a nő és a férfi? És mit is értenek egyáltalán az alatt, hogy tartós kapcsolat?

Tartós kapcsolatot keresünk

A felmérés megcáfolta azt az előítéletet, hogy a legtöbben csak könnyed kapcsolatra vágynak az online társkeresők közül. 57% saját bevallása szerint társat, komoly párkapcsolatot keresve kezd bele az internetes társkeresésbe. A kutatási eredmények és a Lovebox tapasztalata szerint ebben a tekintetben nincs eltérés nők és férfiak között. Kifejezetten kötöttségek nélküli kapcsolatot csak 7,4% vágyik, jellemzően a 19-24 év közöttiek.

Minimum fél év kell a tartós kapcsolathoz

A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók csupán 7%-a gondolja úgy, hogy 2-3 hónap már tartós kapcsolatnak számít, azonban ez az arány a férfiaknál valamivel magasabb. 58% a fél-egy éves kapcsolatot érzi tartósnak, míg 35,1% szerint csak egy több éves kapcsolat tekinthető igazán annak, tehát aki tartós kapcsolatot keres, az valóban hosszabb távban gondolkodik.

Felvállalni a másikat, feladni az addigi életmódot

A felmérésből az is kiderült, hogy jelentősen eltér az a kapcsolati mérföldkő, amitől egy nő és egy férfi igazán komolynak kezd érezni egy kapcsolatot. A nők közel fele (45,2%) válaszolta, hogy ez a lépés az, ha a párja bemutatja őt a szüleinek és barátainak. Ezzel szemben a férfiak leginkább az összeköltözést tekintik ennek a mérföldkőnek.

Munkahelyen és társkeresőn ismerkedünk

A felmérés talán egyik legmeglepőbb eredménye, hogy a válaszadók többsége igazán hosszú kapcsolatokon van túl. A kitöltők 30%-ának 3-7 évig tartott a leghosszabb kapcsolata, 56%-uknak pedig még ennél is hosszabb ideig, több mint 7 évig. Arra a kérdésre pedig, hogy hol kezdődött a leghosszabb ideig tartó kapcsolatuk, a kitöltők majdnem ötöde (18%) válaszolta, hogy valamelyik társkeresőn. Ez több, mint akik iskolában (gimnázium, felsőoktatási intézmény, stb.) találtak párt, és azonos azok számával, akik a munkahelyükön leltek társat. Szemben a gyakran hallott véleménnyel a többség még mindig tartós kapcsolatot keres. Divatba jöhet a szingliség, a mingliség, a barátság extrákkal, a párkeresők többsége mégis hosszú távra keres társat, és ezért nem fél netes társkeresőre regisztrálni.

Szóljon hozzá!