ZETApress

hírportál

Legyél te is zöld turista!

EuropcarTervezz környezetkímélő kirándulást a hosszú hétvégére! Közeleg a hosszú hétvége és nem utazol el sehova? Ne szomorkodj, mert összegyűjtöttünk neked a Budapesten és környékén található csodaszép őszi kirándulóhelyeket! ? tudtuk meg Jónás Fannitól.

A környéken való kirándulásoknak előnye, hogy gyorsan odaérsz a kiszemelt úti célhoz, akár minden nap egy újabb helyet fedezhetsz fel, és nem kell mérgelődnöd, ha nem vagy elégedett a szállással. Ideális helyek egy Budapest közeli kiránduláshoz: Budapesttől 50 km-re található az Alcsuti Arborétum természetvédelmi területe, ahova akár egy ebéd utáni hétvégi sétára is érdemes kimenni. A város szívétől kicsit messzebb található a Normafától leereszkedve a Tündér-szikla, ami ideális helyszín ahhoz, hogy kiszakadjál a város zajából. Könnyű kiránduláshoz ideális helyszín az Árpád kilátó, ahonnan csodás panoráma tárul eléd az egész városra.

A Vácrátóti Botanikus Kert 45 km-re van Budapesttől, ahol 29 hektárnyi területén közel 13 ezer növényfajt és fajtát tekinthetsz meg. Mielőtt elkezdik a téli álmukat érdemes meglátogatni a Veresegyházi Medveotthon lakóit. A megfelelő úti cél kitalálása mellett fontos, hogy a kirándulás során környezettudatos legyél. A környezettudatosság mára már messze túlmutat a szelektív hulladékgyűjtésen, a legtöbb tevékenységnek megtalálhatod a zöld megfelelőjét. Így van ez a kirándulásoknál, utazásoknál is. Egy kis odafigyeléssel olyan kiruccanást szervezhetsz, ami azon felül hogy kíméli a környezetet még a pénztárcádra is jó hatással lesz.

Ahhoz, hogy igazi zöld turista legyél, az alábbi dolgokra kell tudatosan ügyelned: Csomagolj előre ételt és italt, szendvics dobozba és kulacsba! Ezzel megkímélve a környezetet a felesleges hulladékoktól. Maradj belföldön és légy részese az ismerd meg hazádat mozgalomnak! Élménydús utazáshoz nem kell több száz kilométert utazni! Fedezd fel az 50 kilométeres környezetedben található szépségeket. A hűvös idő már nem kedvez a kerékpározáshoz, tömeg-közlekedni meg nincsen kedved a hétvégén? Bérelj ki egy Volkswagen e-Up! elektromos autót a Europcartól a hosszú hétvégére, amivel könnyen és kényelemesen eljuthatsz a kiválasztott úti célodhoz! Amennyiben elektromos autóval indulsz, idekattintva tájékozódj az útvonalad környékén található e-töltőállomásokról!

A Europcar Autókölcsönző több mint húsz éve van jelen Magyarországon és a Porsche Pénzügyi Csoport tagja. Piacvezetőként Magyarország legnagyobb országos kölcsönzői hálózatával, 21 kirendeltséggel és az ország legfiatalabb és legnagyobb autóflottájával rendelkezik. Kínálatában megtalálhatók a kis kategóriás városi autók, a prémium kategóriás járművek és a kis-haszongépjárművek is.

Szóljon hozzá!