ZETApress

hírportál

Kunhalmi a KLIK-ről

Kunhalmi MSZPTudásválságot okozott a kormány: az oktatási rendszer tudatos szétverése a legnagyobb akadály az emberek boldogulása, jóléte előtt ? mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke délelőtt a Képviselői Irodaház I. emeleti sajtótermében.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Hoffmann Rózsa korábbi és Czunyiné Bertalan Judit, az EMMI jelenlegi köznevelésért felelős államtitkára ellenállás, érvelés és értelem nélkül hajtotta végre Orbán Viktor politikáját, az ország elvágását a világtól ? hallottuk a sajtótájékoztatón. Kettőből egy középiskolás el akar menni Magyarországról ? mondta a Tárki kutatására hivatkozva, mert a Fidesz nem érti a gyerekek, a fiatalok problémáit. A kormány több tízmilliárd forintot vont el a felsőoktatásból, és nemcsak a tandíjat vezette be, hanem a szénszünetet is megtapasztalhatták az egyetemek.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) célja eredetileg a hatékony, minőségi oktatás megteremtése lett volna, ehhez képest nekik állandó fizetési problémái vannak, előfordult, hogy tömegek után nem fizettek járulékokat, elmaradtak fizetések, juttatások. Az iskolákban már nemcsak kréta- és papírhiány van, hanem a tanításhoz szükséges legfontosabb, legelemibb eszközök is hiányoznak, és ez a legjobb iskolákat is érinti. Amióta bevezették a Pedagógus Önértékelési Csoportokat, a KLIK az új III/III-as ügyosztállyá vált! Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: nem látja, hogy negatív spirálba került volna pártja, mivel a menekültválság és a Fidesz hisztériakeltése ellenére az MSZP növelni tudta támogatottságát.

A Fidesz Kunhalmiról

A Fidesz szerint az oktatást a szocialisták verték szét, akik kormányzásuk alatt bizonytalanná tették a fiatalok, a pedagógusok és az iskolák jövőjét is ? reagált a nagyobbik kormánypárt frakciója a budapesti MSZP-elnök vasárnapi kijelentéseire. A szocialista párt kormányzása alatt a kistelepülések iskoláinak százaira tettek lakatot, több ezer pedagógust tettek utcára, kötelező tandíj bevezetését tervezték, a szakképzést és a diplomát elértéktelenítették, megduplázták a fiatalok munkanélküliségét és már a tanulásuk alatt eladósították őket. A polgári kormány mindent megtesz azért, hogy a fiatalok versenyképes tudást szerezhessenek, és a tudás ne pénz kérdése legyen. Az oktatási reformnak köszönhetően újra becsülete és értéke lesz a szakképzésnek, a diplomának és a pedagógusi hivatásnak is. A pedagógusok béremelési programja mellett béremelés indulhat a felsőoktatásban is ? írták válaszukban.

Szóljon hozzá!