ZETApress

hírportál

41. Műegyetemi Állásbörze

Több ezer hazai és külföldi állás és szakmai gyakorlat egy helyen! Több ezer hazai és külföldi állás és szakmai gyakorlati lehetőség közül válogathatnak az álláskeresők október 14-15-én szerda-csütörtökön a 41. Műegyetemi Állásbörzén, a BME Műegyetem rakparti K-épületében.

Magyarország legrangosabb álláskereső rendezvényén a kiállítók 28%-a kínál szakmai gyakornoki programokat a (nem csak BME-s) hallgatóknak, 36-36%-uk pedig kifejezetten friss diplomás pályakezdőket, illetve már tapasztalattal rendelkező munkavállalókat keres. A Műegyetemi Állásbörzén a mérnöki végzettség mellett többek közt informatikai, pénzügyi, közgazdasági, logisztikai képzettséggel rendelkezőknek is számtalan lehetőséget kínálnak.

? A legnagyobb igény idén ősszel is a villamosmérnökökre van, de közel 70 munkaadó kínál állást gépészmérnököknek és informatikai végzettséggel rendelkezőknek is. Több mint 50 cég kínál pozíciókat közgazdasági, 40 pedig pénzügyi területen. Műszaki menedzsert 47 vállalat keres, mechatronikai végzettséggel 42 cég ajánlatai közül lehet válogatni. Logisztikai, közlekedésmérnöki és vegyészmérnöki végzettségűeknek 35-25-24 cég kínál állást. A kevésbé keresett bölcsész, természettudományi és jogi végzettségűeknek is közel 20-20 cég hirdetett meg nyitott pozíciókat. Az építő- és építészmérnökök pedig 14-13 munkáltató ajánlatai közül válogathatnak. 33 kiállítónk pedig olyan pozíciókat is hirdet, melyek betöltéséhez nem szükséges szakképzettség. A munkaadók sokszínűségét jellemzi, hogy foglalkoztatottságuk 3 és 37 ezer fő közt mozog. A vállalatoknál foglalkoztatott felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya szektortól függően 15-100% közötti, átlagosan 63,8% ? foglalta össze Kiss Gergő szervező. Így lakhelytől és kortól függetlenül minden felsőfokú végzettséggel rendelkező vagy tanulmányait folytató álláskeresőnek érdemes ellátogatnia a 41. Műegyetemi Állásbörzére.

Segítség a felkészülésben és az eligazodásban

A legtöbb meghirdetésre kerülő pozíció már online is elérhető weboldalukon, az Állásajánlatok menüben. Okos-telefonnal a weboldalon három kattintással szűrhetőek az ajánlatok. A hatékony és gyors eligazodást a helyszínen több módon is támogatják. Az információs pultnál regisztrálók megkapják az állásbörze hivatalos kiadványát, a Kalauzt, amelyben végzettség szerinti csoportosításban szerepel az összes kiállító, minden fontos információval, és térkép is segíti a standok közti tájékozódást. A Műegyetemi Állásbörze angyalai is segítenek: ők a végzettségük alapján elvezetik az érdeklődőket azokhoz a cégekhez, akik éppen őket kereshetik!

Felkészítő Szint néven karrierépítési tanácsadással is készülnek a szervezők. Próbainterjúk, önéletrajz- és karrier-tanácsadás, pszichológiai tanácsadás, stílustanácsadás, idegen nyelvű programok, grafológiai elemzés, tréningek és előadások segítik a felvételi beszélgetések sikerét. A programokra a helyszínen és a weboldal Felkészülés az állásbörzére menüpontjában előzetesen is regisztrálhatnak az álláskeresők. A belépés ingyenes! ? tudatta a Műegyetemi Ifjúsági Nonprofit Kft. és BME Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság.

Szóljon hozzá!