ZETApress

hírportál

Megvannak a győztes fürdők

Eldőlt, ki lett Az Év Fürdője. 170 ezer szavazat érkezett a 205 hazai fürdőnkre Az Év Fürdője közönségszavazáson ? tudtuk meg délután Budán az Oxygen Naphegy II. emeleti rendezvénytermében. Két kategóriában észak-alföldiek, a harmadikban dél-alföldiek diadalmaskodtak.

Szerdán lezárult a június 4-től szeptember 30-ig tartó, idén első alkalommal meghirdetett szavazás, amelynek elsődleges célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyarországi termál és gyógyvízkincsre, illetve az erre épült fürdőkre. Hazánk igazi fürdő nagyhatalom, az itteni termálvizek nem csak mennyiségben, de minőségben is egyedülállóak és erre a termálvízkincsre számos nagyszerű fürdő épült.

2015-ben Az Év Fürdője a hajdúszoboszlói (Hajdú-Bihar megye) Hungarospa lett, amely nem csak az ország, de egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, és itt található Közép-Európa legnagyobb épített medencéje is. A szavazásból kiderült, a szolgáltatások minőségével is sokan elégedettek. Az Év Feltörekvő Fürdője 2015 címet idén a Szolnok megyei Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ szerezte meg, amely országosan talán még kevésbé ismert, de az elmúlt évtized tudatos és átgondolt fejlesztései révén a saját régiójában igen népszerű.

A Helyiek Kedvenc Fürdője 2015 címet a tiszakécskei (Bács-Kiskun megye) Kerekdombi Termálfürdő nyerte el. A Kecskemét közelében található, 2014-ben teljesen megújult fürdő egyik különlegessége az 50 fő befogadására alkalmas rönkszauna. A kategóriákat a szavazást szervező Termálfürdő.hu azért alakította ki, mert a szavazásban részt vevő közel kétszáz fürdő rendkívül eltérő adottságokkal és lehetőségekkel rendelkezik. Így a kisebb fürdők is hozzájuk hasonlókkal mérhették össze magukat.

Szóljon hozzá!