ZETApress

hírportál

Falazó kormány?

Falazásra várvaAz MSZP szerint a kormány nemcsak a déli határon, hanem szimbolikusan a különböző társadalmi rétegek közé is falat épít, amellyel az emberek boldogulását veszélyezteti ? mondta Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az ellenzéki párt fővárosi elnöke délelőtti sajtótájékoztatóján.

Szerinte aki ilyen falakat húz a társadalomban, az valójában tehetetlen, buta és fél. A kormányfő nem tudja megoldani az ország valós problémáit, helyette falat emel például az öregségi és rokkantnyugdíjasok, az egészségügyben és az oktatásban dolgozó közalkalmazottak, valamint az egyetemen tanulók és odakészülő gimnazisták közé. A politikus-asszony további példaként említette, hogy az egykulcsos szja megosztotta a szegényeket és a gazdagokat, míg a túl bürokratikus állam és a tandíj társadalmi csoportokat zár ki a tudásból.

Kunhalmi szerint mindez egy reményvesztett és görcsös társadalmat, valamint a gazdasági versenyképesség csökkenését eredményezi. A versenyképesség csökkenésének egyik okát abban látja, hogy a jelenlegi kormány korruptabb, mint a rendszerváltás utáni összes kabinet együtt. A fideszesek magukat degeszre, az országot pedig szegényre lopják. A fővárosi pártelnök annak a véleményének is hangot adott a Képviselői Irodaház előtt, hogy a közoktatás szétzilálása a magyar gazdaság totális taccsra tételét eredményezi!

Szóljon hozzá!