ZETApress

hírportál

Vaillant?SOS kézfogás

Vaillant sajtótájékoztatóOrszágos Vaillant Truck Road Show keretében ismerhetjük meg a világ legintelligensebb fűtéstechnikai megoldásait. Ennek második állomása volt a ma déli sajtótájékoztatójuk a dunakeszi Mart Építőipari Kereskedelmi Kft. telephelyén. Fotóink Mag Andrea felvételei, vendéglátónkat Ürögi László ügyvezető igazgató képviselte.

A fűtéstechnikai iparág egyik meghatározó szereplője egy héten át mutatja be a világ legintelligensebb fűtéstechnikai rendszereit, amelyeket a Vaillant Truck fedélzetén tekinthetnek meg a magyar szakemberek. A bemutatókon a legújabb technológiai fejlesztések mellett az érdeklődők megismerhetik a vállalat társadalmi szerepvállalását. A Vaillant évek ót a az SOS Gyermekfalvak egyik kiemelt támogatója, idén az orosházi gyermekfalu épületeinek fűtéskorszerűsítésében működött közre.

A Vaillant Truck, egy külön erre a célra felszerelt kamion augusztus 31-e és szeptember 6-a között járja az országot. Fedélzetén az érdeklődők megismerhetik a Vaillant legújabb innovációit és intelligens fűtéstechnikai rendszereit. Ez azért is különösen fontos, mivel idén szeptemberben életbe lép az a 2013-es európai uniós szabályozás, amelynek értelmében az eladásra kínált új fűtőkészülékeken és -rendszereken fel kell tüntetni az energetikai besorolást, és a gyártóknak garantálnia kell, hogy minden termék megfelel az uniós előírásoknak. Ennek fényében különösen fontosak a legújabb kondenzációs, szolár és hőszivattyús megoldások, amelyek fejlesztésében a Vaillant csoport élen jár. A sok munka eredményei látszanak is, hiszen a Vaillant Saunier Duvel Kft. idén immár 8. alkalommal kapta meg a Superbrands-díjat, mint megbízható vállalat.

Érdeklődő újságírókA Vaillant csoport tevékenysége során nemcsak az innovációban és az intelligens fűtési rendszerek fejlesztésében jár élen, hanem kiemelten fontos számára a társadalmi szerepvállalás, különösen a gyermekek támogatása is. Ennek keretében 2015-ben Magyarországon azzal segítette az SOS Gyermekfalvakat, hogy a közösség kilenc új orosházi családi házába szerelte be legmodernebb fűtésrendszerét. A Vaillant azonban nemcsak készülékeivel és kollégái munkájával támogatja a nehéz sorsú gyermekeket. Az SOS Gyermekfalvak alapelveit magáévá téve mindent megtesz a gyermekek társadalmi integrációjáért is. A 2015-ös Vaillant Truck Road Show során az érdeklődő fiatalok megismerkedhetnek a Vaillant tevékenységi köréhez tartozó legfontosabb szakmákkal, és a családokat vendégül látják Budapesten egy családi sportnapon is.

A Vaillant-csoport vállalatai az egész világon szívesen működnek együtt az SOS Gyermekfalvakkal, amelyek célja, hogy jobbá és élhetőbbé tegyék a világot körülöttünk. Az akciók során a Vaillant környezetbarát és energiatakarékos készülékek adományozásával járul hozzá ezekhez az erőfeszítésekhez. ? Büszkék vagyunk arra, hogy immár nem először segíthetjük az SOS Gyermekfalvakat abban, hogy a náluk élő és nevelkedő gyermekek biztonságos körülmények között élhessenek. A mostani támogatás azért is különösen kedves számunkra, mivel 2012-ben egy hasonló támogatásuk hatására a Vaillant tagvállalatai több európai országban is támogatták az alapítványt. Reméljük, még számos hasonló sikert könyvelhetünk el együtt a jövőben is ? mondta Seidl Gábor, a Vaillant Saunier Duval Kft. ügyvezetője.

A Vaillant

A csoport fűtési, meleg-vízellátási és hűtési rendszerek fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozó nemzetközi vállalat, amelynek központja a németországi Remscheidben található. Az iparág egyik meghatározó globális szereplőjeként a vállalatcsoport termékeinek választéka a hagyományos fűtőanyagokat használó rendszerektől a megújuló energiaforrásokat alkalmazó berendezésekig igen széles skálát ölel fel. A családi tulajdonban lévő vállalat a 2014-es pénzügyi évben tizenkétezer-négyszáz alkalmazottal 2,3 milliárd eurós árbevételt ért el. A csoport magyarországi leányvállalata, a Vaillant Saunier Duval Kft. a hazai fűtéstechnikai piac meghatározó szereplője.

Az SOS Gyermekfalvak Magyarországon

Vaillant?SOS támogatásAz SOS Gyermekfalvak nemzetközi hálózata vér szerinti szüleiket elvesztett vagy azokat nélkülözni kénytelen gyermekek számára biztosít családot és otthont. Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa politikai és felekezeti elkötelezettségektől mentes, közhasznú szervezet, amely 1986 óta szolgálja a magyarországi gyermekvédelem ügyét.

Az 1986-ban megnyitott battonyai SOS Gyermekfalu alternatívát teremtett a magyar gyermekvédelmi rendszerben, és sok száz rászoruló gyermek számára nyújtott szerető otthont. 1990-ben Kecskeméten, 1993-ban pedig Kőszegen alakult SOS gyermekfalu. Közel harminc év után az Alapítvány úgy döntött, hogy a korábbi battonyai falut elköltözteti, és Orosházán kínál új otthont a gyermekeknek, így a korábbi zártabb, falusias környezetből egy város lüktető keringésébe kerülnek, ahol számos új oktatási, kulturális és társadalmi lehetőség nyílik meg előttük. Az orosházi lesz az első magyar integrált gyermekfalu, ahol tíz házban közel hetven gyermek fog élni.

? A Vaillantnak köszönhetően az otthon melegét sikerült bevinnünk a családi fészekbe és korszerű fűtéstechnológiának köszönhetően gazdaságosabbá tenni ezeknek a nagy, 9-10 fős családoknak az életét. Augusztus közepére mind a tíz család berendezkedett Orosházán, most is ismerkednek az új hellyel, a várossal, a szomszédokkal, a gyerekek az iskolával/óvodával. A viharos időszak után, amit egy költözés okoz mindenki életében, már egyre otthonosabban mozognak a városban. Orosháza a holnap faluja, nagyon fontos mérföldkő az SOS Gyermekfalvak életében, amit támogatóink nélkül nem tudtunk volna meglépni ? mondta el Andri Diána, az SOS Gyermekfalvak magyarországi adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.

Megkérdeztük az igazgatónőt1986-ban magányos fiatal gyermektelen nőket toboroztak Battonyára, hogy a nevelőanyák ne a férjükkel és gyermekeikkel, hanem a rájuk bízott gondozottakkal foglalkozzanak. A gyerekek így csonka családokba kerültek, nem találkoztak az apamodellel. Diána elmondta, hogy azért alakult ez így a kezdetekben, mert a háború után sok hadiözvegy vállalkozott az árva gyermekek nevelésre. Mára megváltozott a koncepció, gyermekes házaspárok is lehetnek nevelőszülők, s gondozottaik sem csak árvák, hanem rossz családi körülményükből kiemelt kiskorúak is lehetnek.

A nevelőanyák főállásban gondozzák őket, s a fizetésükön kívül szigorú elszámolási kötelezettséggel ellátmányt is kapnak utánuk. A családi pótlék és egyéb támogatás ? például tankönyv, iskolaszer, közétkeztetés, stb. ? is jár nekik. 24 éves korukig lehetnek a családoknál, közben igyekeznek őket az önálló életre felkészíteni. Szakmára tanítják őket, s némi kezdő tőkét is felhalmozhatnak, amit majd albérletre, lakhatásra használhatnak fel. Egy-egy családban az öt fős gyermeklétszám az ideális, fiúk-lányok vegyesen vannak. Közöttük nem szokott szerelem szövődni ? pedig lehetne, hisz nem vérrokonok ?, mert alkalmi testvérként tekintenek egymásra. Falun belül viszont más család tagjával szövődött már szerelem, de elenyésző számban.

A magyarországi SOS gyermekfaluk központja Budapesten, míg a nemzetközi szervezeté Ausztriába található. Száznál is több országban vannak jelen, Németországban sokkal több adományt kapnak, mint amennyit felhasználnak, s a felesleggel a tagországok ? köztük a magyarok ? gyermekfaluit is támogatják. A gyerekek rendszeresen nyaralnak hazánk szép tájain, s ilyenkor találkozhatnak a többi magyar SOS Gyermekfalu lakóival is.

Szóljon hozzá!