ZETApress

hírportál

Hungexporól Portugáliába

Dr. Sekler Krisztina jogásznő és Szondi Barbara tanítónő félórán belül megtalálta a földgömböt a Hungexpo G-pavilonjában a mai Nagy Keresés Napján, így ők utazhatnak szeptember 21-én egy hétre Portugáliába a Dominium Vini Borklub ? Üzleti Klub vendégeként. (A július 14-ei beharangozó idekattintva olvasható.)

Az unokanővérek néhány éve Szabolcs megyéből érkeztek a fővárosba, azóta Észak-Pesten és Dunakeszin élnek ? mondták el nyereményük átvételét követően a VIP-területen. Miközben beszélgettünk, Vígh Alex és Róth Tamás kollégánk szorgalmasan fotózott, Menyhárt Ágnes, a Panoráma Világklub ? Üzleti Fórum elnökségi tagja pedig videózott. Előbb Kocsis Imre Antal ? Szekszárd 1990 és 2006 közötti polgármestere ?, majd Kocsis Tibor énekes ? a királydombi Novák-rendezte István, a király Vecellin lovagja ? gratulált sikerükhöz. Közben Palotás Jánostól megtudtam, hogy előzetesen 13 ezren regisztráltak a nagy keresésre.

A lányok elmondták, hogy női megérzésük vezette őket a földgömb nyomára, hisz azt sem tudták, mit keressenek. A földgömb a széfben volt, a feladat ennél jóval nehezebb volt. Palotás János, a feladat kiagyalója nyolc kávéscsészét helyezett el a Vásárváros más-más helyén. Mindegyikben virág volt, s mindegyik csészére egy-egy leltári szám volt ragasztva. Ez is telefonszámnak látszott, mégsem ezt kellett felhívni! A cédulát le kellett tépni, s alatta halványan látszott a felhívandó telefonszám. Negyedóránként szóltak a segítő információk, az utolsó az lett volna, hogy meleg vizet engedjenek a mosdóban a kávéhoz, de erre nem került ma sor. Olyan meleg volt délelőtt, hogy a számok már ettől láthatóvá váltak a bögre oldalán. A lányok ezen Palotást hívták, aki egy négyjegyű kóddal válaszolt. Miután a színpadnál Kriszta és Barbi a számsort beütötte a széf zárszerkezetébe, János a saját négyjegyű számsorát ütötte be utána, s az ajtó rögvest kinyílt.

A színpadi zene túl hangosan szólt a hangszórókból, mégis jól megértettük egymást a lányokkal. Nemcsak kettesben repülnek szeptemberben, hanem az üzleti klub mind a 16 tagja velük utazik. Nyáron Törökországba készültek, melyet el kellett halasztaniuk. Most már örülnek, hogy nem költötték rá a megtakarított pénzüket, hiszen az most megmarad nekik, s mégis világot látnak. Igaz, nem ez lesz az első külföldi útjuk, nyaraltak már Európa más-más tájain. Megígérték, hogy hazaérkezésük után fényképes beszámolót küldenek nekünk, melyet természetesen megosztunk olvasóinkkal. Addig sem tétlenkednek, nézik tovább a Dominium Vini programjait, délután pedig a nyereménylakás kulcsát is szeretnék megtalálni!

Szóljon hozzá!