ZETApress

hírportál

Helyreállítás a Döbrentei térnél

Döbrentei téri partfalMa reggel elkezdik a Budai alsó rakpart Döbrentei téri lehajtója közelében, az Ördög-árok kiömlőnyílása mellett a hétfői jelentős esőzés miatt megsérült partfal javítási munkáit ? tudatta a BKK Kommunikáció.

Ezért várhatóan szeptember második feléig a munkaterület mellett egy rövid útszakaszon félpályás útlezárás lesz érvényben, a közúti forgalom egy sávon váltakozó irányban, jelzőlámpás irányítás mellett haladhat. Ma estig a fővárosban jelenleg is zajló IRONMAN triatlonverseny miatt módosul a Budai alsó rakpart forgalma. Tegnap este 22 órától (az IRONMAN szombati futamának befejezését követően) ma reggel 9 óráig ? az előre tervezettől eltérően ? a Budai alsó rakpart csak a Mozaik utca és a Döbrentei tér között lesz járható, mivel a munkavégzés megkezdésekor erre a rövid időszakra teljes útzár szükséges a Döbrentei tér melletti munkaterületnél. A rakparton észak felé közlekedők először a Halász utcánál hajthatnak le a rakpartra.

Ma délelőtt körülbelül 9 órától este 22 óráig az IRONMAN vasárnapi futamai miatt a korábbi terveknek megfelelően a Budai alsó rakpart a Mozaik utca és a Petőfi híd közötti szakaszon lesz járható úgy, hogy a közúti forgalom a Döbrentei téri munkaterület mellett egy sávon váltakozó irányban, jelzőlámpás irányítás mellett haladhat. Este 10 órától a Budai alsó rakpart a teljes hosszában járható lesz, de várhatóan szeptember második feléig ? a múlt hétfői rendkívüli esőzések miatt megsérült partfal javításának idejére ? megmarad a Döbrentei tér környékén a félpályás lezárás. A forgalomkorlátozás miatt a környéken jelentős közúti torlódások várhatóak.

Augusztus 17-én hétfőn másfél havi csapadéknak megfelelő mennyiségű eső zúdult a fővárosra, a károk elhárítása Budapest több pontján azóta is zajlik. Augusztus 20-án szerdán a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) szakemberei ideiglenes fóliaszigetelést helyeztek el az Ördög-árok kiömlőnyílása mellett megsérült partfalra, hogy egy esetleges eső, vagy a Duna ne mossa ki jobban azt. Most ezt az ideiglenes megoldást fogják a végleges helyreállítással kiváltani.

Szóljon hozzá!