ZETApress

hírportál

Animáció MA a BKF-en

Elindul 20. művész szakunk: Animáció mesterszakunkkal új dimenziókat nyitunk meg azon kreatív fiatalok számára, akik önálló alkotóként vagy animációs produkciók vezető tervezőiként, rendezőiként szeretnének kiteljesedni ? tudatta Kubik Elvira. Részletek idekattintva olvashatók.

A már öt éve futó Animáció alapképzésre épülő, szeptembertől induló mesterszak a BKF egyedülálló mozgókép-művészeti és széles spektrumú társművészeti környezetében a teljes tudástár megszerzését kínálja. Képzésünkre az alkalmazhatóságot szem előtt tartó szemlélet, a műhelyszellem és a naprakész technikai háttér jellemző.

A szak vezetője M. Tóth Éva Balázs Béla-díjas animációs-filmrendező, az oktatási programban pedig olyan neves, nemzetközi sikereket elért szakemberek vesznek részt, mint Gauder Áron, Csáki László, Bacsó Zoltán. A speciális stúdiumokat kiváló mesterektől sajátíthatják el a hallgatók, digitális területen például Kiss Melinda és Selján Márk tervezőművészektől tanulhatnak, de tanáraink között tudhatjuk Szigetvári Andrea zeneszerzőt és Muhi Klára dramaturgot is. A valós szakmai kihívásokról együttműködő partnereink ? mint az Umbrella Stúdió, a Szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle, a Libri ? gondoskodnak. Mint vasárnap megírtuk, holnapi pótfelvételi nyílt napunkon személyesen is találkozhatnak az érdeklődők tanárainkkal, hallgatóinkkal.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=c0WNtvy7rts[/youtube]

Szóljon hozzá!