ZETApress

hírportál

Tanulj meg közlekedni!

MiniRingNyári jótékonysági tábor a Hungaroringen. ? A gyermekek önálló közlekedési szokásainak kialakításakor nem elég abban bízni, hogy maguktól elsajátítják a szabályokat, folyamatosan tanítani kell őket, hogy tudjuk, biztonságban érik el úti céljukat! ? mondta Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Az NFM a Hungaroringgel közösen nyitotta meg Miniring nyári táborát ma délelőtt Mogyoródon. A négyszer egyhetes turnusok alatt kétszáz hátrányos helyzetű gyermek mélyítheti el élménydús, játékos formában közlekedésbiztonsági ismereteit. A résztvevők példaértékű szakmai vagy sportsikereket elért emberekkel is találkozhatnak, akik küzdelmes gyermekkor után szorgalommal és kitartással teljesítettek kimagaslóan. A gyerekek megismerkedhetnek a közlekedésbiztonsággal összefüggő szolgálatot végző, közfeladatot ellátó szervek (pl. rendőrök, mentősök) munkájával is.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) közreműködésével idén februárban kétfordulós közlekedésbiztonsági pályázatot hirdetett általános iskolák számára. A közel százmillió forintos keretösszegből a legfontosabb közlekedésbiztonsági ismeretek terjesztésére, a tanulók és a szülők együttes megszólítására alkalmas programokat valósítottak meg a nyertesek. A pályázathoz kapcsolódó monitoring felmérések bizonyították, hogy az önálló közlekedésre alkalmas életkorú gyermekek jelentős hányada nem rendelkezik megfelelő elméleti és gyakorlati ismerettel a biztonságos és felelős közlekedéshez. A jótékonysági tábor életre hívását egyebek mellett e tapasztalat indokolta.

Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese köszöntőjében üdvözölte a lehetőséget, hogy a versenyautók száguldásáról ismert helyszínen tudják megtanítani a gyerekeknek a felelősségteljes közlekedést. A Hungaroring és a Tanpálya évek óta komoly hangsúlyt fektet a gyermekek közlekedéssel kapcsolatos oktatására, hiszen előbb-utóbb ők is a forgalom teljes jogú résztvevőivé válnak.

Szóljon hozzá!