ZETApress

hírportál

Nyílt nap pótfelvételire

Pótfelvételi nyílt nap a BKF Művészeti Képzésein: augusztus 5-én szerdán egy nap erejéig megnyílnak a műhelyek a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Rózsa és Rottenbiller utcai campusán, ahol az érdeklődők bekukkanthatnak Magyarország legnagyobb művészeti felsőoktatási intézményének képzéseibe.

Azoknak, akik nem jutottak be a normál felvételi eljárás során a megcélzott szakra vagy most határozták el, hogy továbbtanulnak, a pótfelvételi egy újabb esély, hogy elkezdhessék felsőfokú tanulmányaikat. A jelentkezés határideje augusztus közepe ? tudtuk meg Kubik Elvirától. A BKF Művészeti képzései egyedülállóan széles palettát kínálnak a felvételizőknek: a két művészeti intézetben ? Alkalmazott Művészeti Intézet, Médiaművészeti Intézet ? 12 alapszak és 8 mesterszak várja a hallgatókat. Idén a most először induló Animáció mesterszakunk és két szakirányú továbbképzésünk is bemutatkozik a nyílt nap keretében: megismerhetik a Belsőépítész tervezőművész és a Divat- és luxusmárka-menedzsment szakokat.

A valódi mester-tanítvány kapcsolatra és team munkára épülő, gyakorlatorientált oktatási struktúra alapját a neves hazai és nemzetközi szakemberekből álló oktatói gárda, valamint a legmodernebb technológiákkal, szoftverháttérrel, magas technikai felszereltséggel működő műhelyek, műtermek adják. Az augusztus 5-ei nyílt nap keretében az általános pótfelvételi tájékoztatáson túl Túry György dékán és Baráth Hajnal művészeti rektorhelyettes bemutatja a képzéseket, kitérve az elmúlt év hallgatói sikereire is: többek között a BKF szervezésében megvalósuló Országos Művészeti Diákköri Konferencián elért eredményekre, Puskás Marcell Pro Arte aranyérmére, Animáció szakosaink és a filmes terület hallgatóinak fesztiválsikereire, vagy Simon Balázs animációs klipjére, amely nagy sikert aratott a nemzetközi porondon.

A BKF nyíltnapon a szakok oktatói és hallgatói a Rózsa és Rottenbiller utcai műhelyekben mutatják be a főiskolán zajló izgalmas munkát. Itt nemcsak a képzésekről kapunk részletes és szubjektív tájékoztatást, hanem a főiskola hangulatába is belekóstolhatunk. A hallgatók prezentációiból kirajzolódik, hogy milyen az élet a BKF-en: milyenek a tanárok, a műhelyek, az eszközkészlet, a technika, a felszereltség, és hogy mivel is foglalkoznak az egyes szakokon. Ebben az évben is lehetőséget biztosítunk a pótfelvételi nyílt napon arra, hogy az érdeklődők bemutathassák portfóliójukat tanárainknak, akik személyes segítséget nyújtanak a szakválasztással kapcsolatban, hogy mindenki megtalálhassa a hozzá legközelebb álló művészeti területet és képzési formát.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola

A főiskola Magyarország legnagyobb művészeti képzési portfólióval rendelkező felsőoktatási intézménye. A BKF-en 2 karon, 4 fő képzési területen (kommunikáció, üzlet, turizmus, művészet) folyik képzés. A folyamatosan bővülő magyar és angol nyelvű képzési kínálatban jelenleg 31 alapszak, 15 mesterszak, 27 szakirányú továbbképzés, és 13 felsőoktatási szakképzés közül válogathatnak a főiskola iránt érdeklődők. A BKF-nek jelenleg több mint 7000 hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen, a főiskola Regionális Tudásközpontjában is folytathatják tanulmányaikat. Az intézmény 2001 óta meghatározó és folyamatosan növekvő szereplője a hazai felsőoktatásnak. Képességfejlesztő tréningrendszere egyedülálló itthon. Tevékenysége elismeréseként 2011-ben és 2012-ben is elnyerte a Superbrands védjegyet. A BKF jelenleg 91 külföldi intézménnyel tart fent partneri kapcsolatot 27 országban. A 2009-ben indult művészeti képzéseken jelenleg 12 alap- és 8 mesterszak közül választhatnak a leendő hallgatók. A Művészeti képzések partnere többek között a Walt Disney Company, az Europa Design Hungary Zrt., Nanushka, az Origo Film Studio, a Lengyel Intézet, az Iparművészeti Múzeum, az MTVA.

Szóljon hozzá!