ZETApress

hírportál

Nem lesz Lidl-piac!

Vasárnap zárvaNem lesz piaccá nyilvánított Lidl-üzlet! A Lidl Magyarország vezetősége megvizsgálva a közelmúltban, a kiskereskedelmi szektorban tapasztalható piaci gyakorlatokat, stratégiai döntést hozott ? tudatta Tőzsér Judit PR vezető.

E döntés értelmében, a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos eredeti törvényhozói szándékot szem előtt tartva, az áruházlánc nem követi a kiskereskedelmi szektorban most kialakulóban lévő gyakorlatot, vagyis egyetlen üzletét sem fogja piaccá nyilvánítani a jövőben annak érdekében, hogy vasárnap is, minden egységüket nyitva tarthassák. Az elhatározás alapja, a magyarországi jogszabályok teljes körű betartása a mindennapi működés során.

? Március elsejétől meghosszabbítottuk üzleteink nyitva tartását, legtöbb boltunk 07 és 21 óra között van nyitva, de összesen 46 fővárosi és vidéki egységünkben egészen 22 óráig lehet vásárolni. A kiskereskedelmi szektor valamennyi szereplője számára adott, egyszeri vasárnapi nyitva tartás lehetőségével márciustól mi is élünk. Felelős vállalatként semmilyen más módon nem tervezünk vasárnapi nyitva tartást ? hangsúlyozta Grósz Jenő, a Lidl Magyarország Igazgatóságának elnöke.

A Lidl Magyarország

Az 1930-as években, Németországban alapított Lidl hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő élelmiszerlánca. A Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét, ma pedig már több mint 160 áruházzal van jelen hazánkban, és közel négyezer munkavállalót foglalkoztat. A vállalat 2004-es magyarországi piacra lépése óta töretlenül fejlődik: nem csak a diszkont szegmensben ért el vezető szerepet, forgalmát tekintve az élelmiszer kiskereskedelmi láncok között is a legdinamikusabb növekedést tudhatja magáénak. A cég különös figyelmet fordít a magyar beszállítókra, a magyar gazdaság támogatásának és fejlesztésének jegyében, ennek köszönhetően termékeinek több mint 60%-át magyar beszállítóktól szerzi be.

Szóljon hozzá!